Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-10-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.20 uur

Rijden onder invloed

BILTHOVEN De politie heeft in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 oktober een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten dat een man en vrouw bezig waren om op de Oranje Nassaulaan een auto uit de berm te trekken. De man verklaarde aan de agenten dat hij zojuist de macht over het stuur was verloren en via een boom in de berm was beland.

De agenten roken een sterke alcohollucht bij de bestuurder en lieten hem een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De 42-jarige bestuurder uit Bilthoven werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit de ademanalyse werd duidelijk dat hij 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Met een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Snelheidsduivel rijbewijs kwijt

BUNNIK In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 oktober heeft de politie het rijbewijs van een man ingenomen vanwege het ruim overschrijden van de maximum snelheid.

Omstreeks 00.10 uur zagen agenten een voertuig met hoge snelheid over de Rijksweg A 12 in de richting van Arnhem rijden. De bestuurder joeg zijn voertuig op naar 170 km/u. De agenten zette de achtervolging in. Even voorbij de afrit Bunnik nam de man vanwege wegwerkzaamheden gas terug. Ter hoogte van het Mollenbos werd de 38-jarige bestuurder uit Zeist aan de kant gezet.

De man verklaarde dat hij zijn auto aan het uitproberen was. Ondanks de verklaring van de man, moest hij toch zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij een proces-verbaal.

Snelkraak

DE BILT Bij een winkel aan de Hessenweg vond in de vroege ochtend van maandag 21 oktober een snelkraak plaats.

Omstreeks 04.15 uur probeerden drie onbekende mannen de etalageruit van de winkel te vernielen. Toen dit niet lukte, werd onder andere gebruik gemaakt van een auto. Uiteindelijk werd de ruit van de toegangsdeur vernield en konden de verdachten de winkel in.

In de winkel werd een groot aantal glazen vitrinekasten vernield. Tevens sneuvelde etalagekasten en werd een glazen standaard vernield. Uit de winkel werd voor ruim 100.000 euro aan goederen weggenomen. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze snelkraak. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel. : 0900 88 44.