Gemeente Breda

Persberichten

22-10-2002

Beheerplan voor De Krogten

Het college van burgemeester en wethouders heeft het conceptplan voor het beheer van het bedrijventerrein De Krogten vrijgegeven voor consultatie. In het plan wordt op hoofdlijnen het beheer van het bedrijventerrein De Krogten beschreven. Belanghebbenden kunnen tot 1 december op het plan reageren.

Bedrijventerrein De Krogten is een traditioneel bedrijventerrein met een belangrijke werkgelegenheidsfunctie voor de stadsregio Breda. Er zijn een aantal grote bedrijven uit de industrie- handels- en transportsector gehuisvest. De afgelopen jaren is De Krogten gedeeltelijk gerevitaliseerd. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke kwaliteitsverbetering van de buitenruimte. Het huidige beheer van De Krogten is afgestemd op het regulier beheer voor bedrijventerreinen. In de heringerichte delen van het terrein levert dit een goede basiskwaliteit op. In de nog niet heringerichte delen levert de huidige beheeraanpak problemen op, bijvoorbeeld in de staat van de verharding en het groen.

De wensen voor het toekomstige beheer richten zich op de verbetering van de kwaliteit van het groen en de verhardingen en de aanpak van de vervuiling. Ook het verbeteren van de verkeersveiligheid en de doorstroming staan hoog op het wensenlijstje van de belanghebbenden. In het plan wordt voorgesteld om op regulier niveau te beheren en de kwaliteit die na de revitalisering is gerealiseerd te behouden. Het plan biedt de mogelijkheid om op representatieve kwaliteitsplekken binnen De Krogten iets meer te doen, echter alleen als de ondernemers daarin bijdragen.

Het plan wordt de komende tijd besproken met de werkgroep Parkmanagement De Krogten en tijdens de algemene ledenvergadering van Bedrijvenvereniging De Krogten.

Breda, 21 oktober 2002