Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 22 oktober 2002

* GEWAPENDE OVERVAL OP BENZINESTATION
Maandagavond omstreeks negen uur vond er aan de Duifhuisweg een gewapende overval op een benzinestation plaats. Een onbekende man met een bivakmuts op, kwam het benzinestation binnen en bedreigde met een vuurwapen een 19-jarig vrouwelijk personeelslid. Hierop ging de verdachte met haar de kassaruimte binnen waarna hij geld eiste. De overvaller verliet hierna met een nog onbekend geldbedrag het benzinestation en verdween in onbekende richting. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.


* ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN VAN TAS BEROOFD

Maandagavond omstreeks kwart over elf werd een 39-jarige vrouw uit Rotterdam bij het metrostation Hoogvliet door een nog onbekende man beroofd van haar tas. Hierbij werd gebruik gemaakt van een vuurwapen. De vrouw was uit de metro gestapt en liep naar de parkeerplaats, waar haar man haar zou ophalen. Direct nadat ze via de achteringang naar buiten was gelopen werd ze door een man, met helm, bedreigd met een vuurwapen en beroofd van haar tas. In de tas bevonden zich onder meer een bankpas en een mobiele telefoon.


* STEEKPARTIJ, TWEE GEWONDEN
Maandagavond omstreeks elf uur vond in een café aan de Grondherendijk een steekpartij plaats, waarbij twee personen gewond raakten. Een 34-jarige Rotterdammer had een snee in zijn hand, terwijl een 27-jarige Rotterdammer een snee in zijn hals en in zijn borst had opgelopen. Een onbekende man was het café binnengelopen en bood het tweetal een aantal cd's te koop aan. Eén van de mannen herkende echter de cd's en het tasje waarin de cd's bevonden. Hierop besloten de Rotterdammers de verdachte vast te houden en de politie te waarschuwen. Dit liep echter uit de hand, omdat de man een mes trok, om zich heen begon te zwaaien en het tweetal verwondde. De 27-jarige man werd naar het Zuiderziekenhuis vervoerd, terwijl de 34-jarige Rotterdammer ter plaatse aan zijn verwonding werd behandeld. De gewaarschuwde politie stelde nog een onderzoek in naar de man met het mes, maar dit bleef tot nu toe zonder resultaat.


* MAN MISHANDELD
In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks half twee kreeg de politie van het district Rotterdam-Centrum een melding, dat er op de Westersingel een man mishandeld zou worden. Ter plaatse gekomen troffen politiemensen op straat een 18-jarige Rotterdammer in bewusteloze toestand aan. Volgens getuigen was de man door vier mannen geschopt en geslagen en daardoor bewusteloos geraakt. De aanleiding voor deze mishandeling is nog onbekend. De vier mannen waren inmiddels verdwenen. Het slachtoffer werd door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De politie van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* AANRIJDING - BESTUURSTER DOORGEREDEN
Maandagmiddag omstreeks half vier vond op de Groene Hilledijk een aanrijding plaats tussen een auto en een fiets. De 72-jarige fietser, afkomstig uit Rotterdam raakte ernstig gewond. De 41-jarige bestuurster van de auto reed na de aanrijding door zonder haar identiteit bekend te maken. Volgens getuigen reed de vrouw met hoge snelheid de man aan, die op dat moment met zijn fiets over het zebrapad reed. Door de klap kwam de man met zijn hoofd tegen de voorruit aan en werd hij door de lucht geslingerd. Hij kwam enkele meters verder op straat terecht. De vrouw stapte uit de auto, maar reed kort daarop weer weg, zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. Het slachtoffer werd met hoofd- en beenletsel door de GGD naar het Zuiderziekenhuis overgebracht, waar operatief moest worden ingegrepen. Hij moet voorlopig in het ziekenhuis blijven. De bestuurster van de auto kon worden getraceerd. Zij verklaarde in paniek te zijn geraakt, waarna zij na de aanrijding doorreed.


* HENNEPKWEKERIJ
Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners stelde de politie van het district Feijenoord-Ridderster maandagmiddag in een woning aan de C.D.Tuinenburgstraat een onderzoek in. In twee slaapkamertjes werden hennepkwekerijtjes aangetroffen. In totaal stonden er 227 hennepplanten. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt.

Avonduitgave maandag 21 oktober 2002

* VERDOVENDE MIDDELEN EN WAPENS IN WONING AANGETROFFEN

Maandagmorgen rond half zeven stelde politiepersoneel van het district Zuid op grond van de Wet Wapens & Munitie een onderzoek in een woning aan de Hulkestein in. Hierbij werd in de doucheruimte een tasje met een hoeveelheid heroïne en cocaïne gevonden, terwijl in een slaapkamer een vuurwapen werd aangetroffen. Tevens werd in de auto van de 26-jarige bewoner een bijl, een mes en een hakbijl gevonden. De Rotterdammer werd aangehouden, terwijl de wapens en verdovende middelen in beslag werden genomen.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield maandagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Grindweg, Doenkade en Straatweg. Tussen elf uur en kwart over twaalf werd in beide rijrichtingen gecontroleerd op de Grindweg. Van de 651 passerende automobilisten namen 137 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur. Op de Doenkade, waar tussen half één en half twee werd gecontroleerd, hielden 76 van de 604 passerende automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/uur. Hoogste score bedroeg 123 km/uur. Tussen kwart voor twee en kwart voor drie stond de snelheidsradar op de Straatweg. Van de in totaal in beide rijrichtingen passerende 806 automobilisten werden er 64 geflitst. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 73 km/uur in plaats van de toegestane '50'.


* MAN NA BEDREIGING MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district Zuid hield maandagmiddag kort na één uur bij het metrostation Maashaven op de Brielselaan een 27-jarige Rotterdammer met een doorgeladen vuurwapen met scherpe munitie aan. De man had 's morgens in een woning op de Wolphaertsbocht een daar aanwezige 34-jarige man uit Tilburg met het vuurwapen bedreigd. Toen politiepersoneel in de woning een onderzoek wilde instellen, stapte de 27-jarige Rotterdammer juist op de tram. Toen hij bij met metrostation uitstapte werd hij aangehouden en op het politiebureau in verzekering gesteld.


* VROUW BEROOFD
Maandag kort voor het middaguur werd op de Waldeck Pyrmontlaan een 78-jarige Rotterdamse vrouw beroofd van haar schoudertas. De vrouw werd plotseling door een onbekende man van achteren bij haar arm gepakt, waarna de tas van haar schouder werd gerukt. In de tas van het slachtoffer zaten onder meer diverse pasjes en een geldbedrag van zo'n 1.600 euro.