Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 22-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Politieonderzoek naar vechtpartij Grote Markt afgerond ALMERE De politie heeft het onderzoek naar de vechtpartij op de Grote Markt zaterdagnacht 14 september afgerond. Surveillerende agenten zagen toen een vechtpartij waarbij een aantal omstanders was betrokken. Daarbij werden twee diensthonden ingezet en konden uiteindelijk drie verdachten worden aangehouden: een 23-jarige man uit De Bilt, een 22-jarige man uit Loosdrecht en een 20-jarige vrouw uit Breukelen. Zij worden ervan verdacht een 21-jarige Almeerder te hebben mishandeld. Aanleiding was een geschil over een tasje, dat eigendom was die vrouw. Dit drietal is na verhoor weer heengezonden.

Uit onderzoek bleek er een tweede verhaallijn te zijn. De vechtpartij over het tasje werd gesust door een viertal portiers van uitgaansgelegenheden aan de Grote Markt. Vervolgens had het drietal deze portiers een aantal uitdagende uitspraken toegeschreeuwd en een paar bedreigingen geuit. Hierop zijn de portiers slaags geraakt met de twee mannen.
Een 34-jarige portier zou de 23-jarige man uit De Bilt geslagen hebben. De man liep hierbij letsel op aan zijn kaak. De vrouw uit Breukelen heeft een 37-jarige portier, die op dat moment de 23-jarige vasthield, een schop in het gezicht gegeven. Deze twee portiers en twee andere portiers van 36 en 38 jaar zijn alle vier aangehouden geweest voor mishandeling van de twee mannen. De 34-jarige is nog ingesloten.
Wanneer de in totaal zeven verdachten zich voor de rechter moeten verantwoorden is nog niet duidelijk.

Grootscheepse controle
URK Tijdens een grote controle bij drie visbedrijven op Urk zijn maandagmorgen bekeuringen uitgeschreven in het kader van de destructiewet, de Warenwet, de Wet Milieubeheer en de Wet Economische Delicten. In samenwerking met de AID, de Keuringsdienst van Waren en de NOF heeft de politie de ruimtes en de aanwezige vis gecontroleerd op milieuhygiëne. Daarbij werden een aantal overtredingen aangetroffen en bekeurd. Bovendien werd bij één van de bedrijven een tweetal illegalen ontdekt. Zij zijn overgedragen aan de dienst Vreemdelingen. De controlediensten bezinnen zich nog op verdere acties met betrekking tot deze bedrijven.

Aanhouding na rij-ontzegging
LELYSTAD Bij een controle op de Houtribdreef is maandagmiddag een 50-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat zijn verlichting niet goed in orde was en hielden de bestuurder staande bij het Malzwin. Daar bleek dat de man reed tijdens zijn rij-ontzegging. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De auto is in beslag genomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding met letsel
ALMERE Een 59-jarige automobiliste uit Almere is maandagmiddag betrokken geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen op de kruising Bosranddreef / Jarenweg. De vrouw wilde de Bosranddreef recht oversteken en zag daarbij de vrachtwagen van 49-jarige man uit Rotterdam vermoedelijk over het hoofd. Door de klap kwam de auto via de middenberm in de berm aan de kant van de Jarenweg terecht. Ambulancepersoneel onderzocht de vrouw ter plaatse zij hield aan de botsing alleen wat pijnlijke voeten over. Haar auto is total loss.

EMMELOORD Op de Espelerlaan is maandagmorgen een 12-jarig meisje uit Emmeloord gewond geraakt na een aanrijding met een 17-jarige bromfietser uit Kampen. Het meisje reed op de fiets richting de kruising met de Moerasandijviestraat en sloeg daar af op het moment dat de bromfietser haar wilde inhalen. Bij de botsing viel de fietster. Zij is met armletsel naar het dr. Jansenziekenhuis gebracht en mocht na behandeling weer naar huis.

MARKNESSE Bij een botsing tussen een scooter en een fiets is maandagavond 32-jarige vrouw uit Marknesse gewond geraakt. De vrouw reed op haar scooter van Emmeloord richting Marknesse, toen er plotseling een 16-jarige fietser uit Blokzijl op haar rijstrook reed vanuit tegenoverliggende richting. De jongen wilde een defect aan zijn versnelling verhelpen en kwam daarbij op de verkeerde weghelft. Door de botsing viel de vrouw en raakte gewond aan haar benen. Zij is voor onderzoek per GGD-ambulance overgebracht naar het dr. Jansenziekenhuis. De fietser bleef ongedeerd.

LELYSTAD Een 37-jarige automobiliste uit Lelystad is maandagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Zuigerplasdreef. De vrouw kwam vanuit de Polderdreef en reed richting de kruising met de Houtribdreef. Achter haar reed een 38-jarige automobilist uit Emmeloord, die te laat zag dat ze afremde voor de file voor het verkeersplein. Na de botsing is de vrouw met nekklachten per GGD-ambulance vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis.

ALMERE Drie automobilisten zijn maandagmorgen betrokken geraakt bij een aanrijding op de Paralleldreef. Een 18-jarige automobilist reed achter de file op de Paralleldreef richting de Hogering en wilde keren op de weg, waarna hij werd aangereden door een tegemoetkomende auto van een 29-jarige man uit Huizen. Door de botsing raakte de 29-jarige ook een andere auto, maar die kon zelf verder rijden. De 18-jarige is door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd en met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht.