Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-10-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.20 uur

Aanrijding met vrachtauto

VIANEN Op maandag 21 oktober raakte een automobilist gewond na een aanrijding met een vrachtauto.

Rond 07.20 uur reed een 31-jarige man uit Vianen met zijn vrachtwagen over de Prins Bernhardstraat in de richting van de Rijksweg A2. Achter hem reed een 43-jarige automobilist uit Vianen. Ter hoogte van het benzinestation haalde de automobilist de vrachtwagen met behoorlijke snelheid over de rijstrook voor de tegenliggers in en wilde voor de vrachtwagen weer naar rechts gaan. Hij deed dat echter te vroeg, raakte daardoor de vrachtwagen, zijn auto begon te slingeren, belandde in de middenberm en kwam tegen een boom tot stilstand.

De automobilist werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De auto moest worden weggesleept.

Winkeldief

NIEUWEGEIN Op maandag 21 oktober werd een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 14.55 uur zagen getuigen dat een man een jas bij een winkel aan de Passage pakte en zonder te betalen met deze jas wegliep. Zij attendeerden het winkelpersoneel op de diefstal. Een medewerker van de winkel ging achter de verdachte aan en hield hem staande. De verdachte was net bezig met het verwijderen van het label van de jas. De medewerker verzocht hem mee te lopen naar de winkel.

De verdachte, een 41-jarige man uit Leeuwarden, werd door politiemensen overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal voor diefstal opgemaakt en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Harmonica

NIEUWEGEIN Op maandag 21 oktober vond een aanrijding tussen vijf autos plaats. Niemand raakte gewond.

Rond 16.45 uur reed een 26-jarige automobilist uit Uithoorn over de Zandveldseweg in de richting van de Rijksweg A2. Achter hem reden achtereenvolgens een 27-jarige automobilist uit Abcoude, een 30-jarige automobiliste uit Bleiswijk, een 30-jarige automobilist uit Nijmegen en een 27-jarige automobilist uit Zeist. De 26-jarige automobilist moest voor het verkeer voor hem afremmen, de achter hem rijdende automobilisten zagen geen kans meer hun voertuigen tijdig tot stilstand te brengen en reden als een harmonica op elkaar. De achterste drie autos moesten worden weggesleept.

Inbrekers betrapt

HOUTEN Op maandag 21 oktober zagen enkele jongeren dat twee mannen in een bouwkeet inbraken.

Rond 20.45 uur zag een groepje Houtense jongens in de leeftijd van 14 tot 17 jaar dat een bestelbus bij een bouwkeet aan de Korte Schaft stopte en dat de beide inzittenden een ruit van de bouwkeet vernielden. Vervolgens stapten de verdachten weer in hun bestelbus en reden weg. Het groepje jongens liep op de Korte Schaft en de bestuurder van de bestelbus reed op hen in, waardoor allen moesten wegspringen. Daarbij verstuikte één van de jongens zijn enkel. De bus reed door.

Politiemensen zagen de bus met de verdachten rijden en controleerde het voertuig ter hoogte van De Molen. De beide inzittenden, 14 en 22 jaar oud en afkomstig uit Houten, werden aangehouden. Op dat moment stopte een auto naast de politieauto. Uit die auto stapten de 47-jarige vader en een broer van de 22-jarige verdachte. De vader was het niet eens met de aanhouding van zijn zoon en probeerde hem te ontzetten. Daarbij ontstond een vechtpartij, waarop de politiemensen zich genoodzaakt zagen een andere politie-eenheid ter assistentie te vragen. Vervolgens kon ook de 47-jarige vader, eveneens afkomstig uit Houten, met het nodige verzet worden aangehouden. De drie verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

In de bouwkeet die de twee verdachten hadden opengebroken, bevonden zich in het geheel geen goederen. De jongens die bijna door de bestelbus werden aangereden, komen in de loop van dinsdag 22 oktober aangifte doen.

Fietser gewond
NIEUWEGEIN Op maandag 21 oktober raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 23.10 uur reed een 52-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Sluyterslaan, komende uit de richting van de Diepenbrocklaan en gaande in de richting van City Plaza. Een 37-jarige fietser uit Nieuwegein reed over de Richterslaan in de richting van de Diepenbrocklaan. Op de kruising met de Sluyterslaan verleende de fietser geen voorrang aan de automobilist. De fietser werd door de auto geschept en kwam op de motorkap terecht.

De fietser is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.