Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-10-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.45 uur

In de sloot

MIJDRECHT Op maandag 21 oktober belandde een auto met twee inzittenden in een sloot. Niemand raakte gewond.

Rond 18.55 uur reed een 41-jarige automobilist uit Uithoorn met een 17-jarige passagiere uit De Hoef over de Ringdijk Tweede Bedijking. Door nog onbekende oorzaak verloor de automobilist de macht over het stuur, raakte in een slip, belandde in de berm en kwam uiteindelijk op de kop tot stilstand in een sloot. Beide inzittenden slaagden er op eigen kracht in de auto te verlaten. Zij liepen een nat pak op. De auto is door een takelbedrijf weer op zijn wielen gezet en weggesleept.

Overvallers aangehouden

MIJDRECHT Op maandag 21 oktober werden na een gewapende overval vier verdachten aangehouden.

Rond 21.50 uur werd de beheerder van een jeugdcentrum aan de Rondweg overvallen. Hij werd door drie verdachten met een vuurwapen bedreigd. Hij slaagde erin de verdachten te verjagen en zij gingen er zonder buit te voet vandoor. Politiemensen die in de omgeving een onderzoek instelden, zagen op de Dorpsstraat een auto met draaiende motor staan. In de auto bevond zich alleen de bestuurder. Vervolgens zagen de politiemensen dat drie personen gehaast aan kwamen lopen en in de auto stapten. Het drietal voldeed aan het signalement wat de overvallen beheerder had doorgegeven. Daarop werden alle inzittenden van de auto aangehouden. Het ging om een jongen van 17 jaar en drie mannen van 18, 18 en 20 jaar oud. Allen waren afkomstig uit Mijdrecht.

De vier verdachten zijn in het politiebureau van Maarssen ingesloten. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Aanrijding

MAARSSEN Op maandag 21 oktober raakte een automobilist gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 23.30 uur reed een 39-jarige automobilist uit Vleuten over de Zuilense Ring, komende uit de richting van Vleuten en sloeg linksaf teneinde de oprit naar de Rijksweg A2 richting Amsterdam op te rijden. Hij reed door groen verkeerslicht. Op dat moment reed een 29-jarige automobiliste uit Vianen over de Zuilense Ring, komende uit de richting van Maarssen en gaande in de richting van de oprit van de Rijksweg A2 in de richting van Den Bosch. De automobiliste reed daarbij door rood verkeerslicht en botste tegen de rechterflank van de 39-jarige automobilist.

De Vianense automobiliste is met nek- en hoofdpijnklachten per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Automobilist vlucht

WOERDEN In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 oktober wilde een automobilist kennelijk niet gecontroleerd worden en ging er vandoor.

Rond 00.10 uur zagen politiemensen een auto met hoge snelheid op de Wulverhorstbaan in de richting van Woerden rijden. Zij gingen daarop achter het voertuig aan. Zij zagen dat de automobilist op de rotonde een auto binnendoor probeerde in te halen, maar dat dit niet lukte. De auto vervolgde zijn weg in de richting van de Hollandbaan. De politiemensen konden de auto inhalen en gaven de bestuurder een stopteken. Die bracht zijn voertuig tot stilstand, maar reed achteruit weg op het moment dat de politiemensen naar hem toeliepen. Vervolgens probeerde de automobilist vooruit door de middenberm langs de politieauto te rijden en via de rijbaan van de tegenliggers te ontkomen. Een politieman probeerde dat te voorkomen door zijn voertuig voor die van de verdachte te rijden. Daarbij ontstond een aanrijding, waarbij de auto van de verdachte 180 graden draaide. Die reed vervolgens tegen het verkeer in weg in de richting van de Waardsebaan. Hij vluchtte het industrieterrein Hunthorst op, verloor in de bocht naar de Voltaweg de macht over het stuur en kwam met zijn auto tegen een hekwerk tot stilstand. Daarop kon de verdachte, een 23-jarige man uit Utrecht, worden aangehouden. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Wat de reden van de vlucht van de verdachte is geweest, moet nog worden uitgezocht.