Ingezonden persbericht

Amsterdam,
22 oktober 2002
GETRONICS TILT THUISWERKEN NAAR HOGER PLAN


-


Getronics lanceert vandaag een nieuwe dienst, getiteld Corporate Home Office. Hiermee kunnen medewerkers van organisaties thuis precies dezelfde werkzaamheden verrichten als op kantoor. Getronics werkt daarbij ondermeer samen met Cisco en BBned. De dienst is afkomstig uit de NetWorkPlace portfolio van de onderneming. NetWorkPlace is een compleet pakket van diensten voor de inrichting en het beheer van de ICT-infrastructuur.

Het fenomeen telewerken heeft zich langzamerhand een plaats verworven in de Nederlandse samenleving, maar de invoer ervan op grote schaal is in Nederland ondanks de vele voordelen - Cisco rapporteert in de VS productiviteitsstijgingen van 13-30% en besparingen op huisvestingskosten van $ 5000-$6000 per persoon - uitgebleven. Inmiddels telt Nederland 137.500 officieel geregistreerde telewerkers, 400.000 mobiele werkers en 600.000 niet officieel geregistreerde telewerkers . Uit onderzoek in opdracht van de Europese Commissie is gebleken dat het marktpotentieel vele malen groter is. Het aantal telewerkers zal de komende jaren met een factor drie toenemen, tot 27 miljoen telewerkers in de Europese Unie . Het marktpotentieel is volgens Jeroen Jonk, manager consulting Remote Operations Centre bij Getronics, eenvoudig te verklaren. "De druk om werk deels thuis uit te voeren is de afgelopen jaren toegenomen door maatschappelijke en organisatorische veranderingen. Om een voorbeeld te noemen: managers hebben veel meer begrip gekregen voor de situatie van tweeverdieners en eenouder-gezinnen die werk en opvoeding moeten combineren. Dit gaat inmiddels zo ver dat vakbonden het al als een werknemersrecht in de CAO opgenomen willen zien. Bij een aantal organisaties, waaronder ministeries, is dat al het geval."

"De sleutel naar grootschalige invoer ligt volgens ons in het opheffen van bestaande barrières", aldus Jeroen Jonk. "Ten eerste merken wij in de praktijk dat managers enigszins bevreesd zijn voor een grootschalige roll-out. Men is vaak bang de controle over werknemers te verliezen. Ten tweede geeft een verbinding via een gewone telefoonlijn medewerkers niet langer dezelfde functionaliteit als op kantoor. Verder is de uitvoering op grote schaal voor veel organisaties complexer dan verwacht."

Corporate Home Office bestaat uit een maatwerkoplossing op basis van een aantal gestandaardiseerde modules. De modules komen voort uit de verschillende technologische mogelijkheden die bestaan om de bedrijfssystemen te bereiken. Hierbij gaat het met name om het verschil tussen een mobiele of vaste verbinding. Verder worden verschillende plaatsen onderscheiden van waaruit men kan werken: kantoor, thuis en onderweg. Daarnaast kan ook nog gedacht worden aan een satellietvestiging van een onderneming in een bedrijfsverzamelgebouw.

Getronics manager Jonk: "Met onze gestructureerde aanpak nemen wij de barrières weg. Wij werken bijvoorbeeld zoveel mogelijk - en dat is in 70% van de gevallen - met een breedband (DSL) verbinding. In de overige 30% van de gevallen wordt een ISDN-abonnement ingezet waarbij de klant één vast bedrag betaalt voor onbeperkt dataverkeer; een zogenaamde flat rate ISDN-verbinding."

Getronics heeft ruime ervaring om het gebied van thuiswerken. Zo zijn projecten uitgevoerd voor onder andere banken en andere financiële instellingen en overheidsorganisaties. De Getronics dienstverlening kenmerkt zich door aandacht voor beveiliging. De basis wordt gevormd door een inherent veilig netwerk. In aanvulling daarop kan gekozen worden voor verschillende tailor made beveiligingsmaatregelen die aansluiten op de bestaande security policy. Meer informatie over Corporate Home Office is te vinden op:www.getronics.com/corporate-home-office.

Over Getronics
Met meer dan 26.000 medewerkers in ruim 30 landen, is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke oplossingen en diensten voor de professionele gebruiker op het gebied van Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). Getronics biedt advies en ontwerpt, bouwt, implementeert en beheert geavanceerde oplossingen en diensten op het gebied van Infrastructure Solutions en E-Business Solutions. Getronics helpt een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven bij de maximalisatie van de waarde van hun technologie-investeringen en het verbeteren van de interactie met hun klanten. In Nederland biedt Getronics met ruim 7.000 medewerkers vanuit een groot aantal vestigingen alle voorkomende ICT-diensten en -oplossingen en is Getronics met haar HR Solutions divisie marktleider op het gebied van Payroll services en HR-oplossingen. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Meer informatie is te vinden op www.getronics.com.



Ingezonden persbericht