---

Brieven aan de Kamer
---

Tweede nota van wijziging van het wetsvoorstel houdende Wijziging van de Uitkeringswet gewezen milit

22-10-2002

Hierbij bied ik u een tweede nota van wijziging met toelichting aan met betrekking tot het wetsvoorstel houdende Wijziging van de Uitkeringswet gewezen militairen (28 269).

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE

Wetsvoorstel Wijziging van de Uitkeringswet gewezen militairen in verband met de modernisering van het diensteindestelsel.

Tweede nota van wijziging.

Artikel I, onderdeel A, wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel b wordt het zinsdeel «ontslag: een ontslag, verleend aan een beroepsmilitair, «reservist onbepaald verband» of «reservist kort verband» in de zin van de Algemene militaire pensioenwet» vervangen door:

ontslag: ontslag verleend aan een beroepsmilitair in de zin van de Kaderwet militaire pensioenen, dan wel aan een reservist in de zin van die wet, voor zover deze krachtens een vrijwillige verbintenis verplicht is tot doorlopende werkelijke dienst als militair.

2. In onderdeel d wordt de eindpunt vervangen door een puntkomma.

3. Het zinsdeel, « Artikel 1, eerste lid, komt te luiden:

1. Voor de toepassing van deze wet wordt verstaan onder :» wordt vervangen door: De onderdelen a tot en met d van artikel 1, eerste lid, komen te luiden:.

Toelichting Op 14 februari 2002 is de Aanpassingswet kaderwet militaire pensioenen in werking getreden, dat onder meer artikel 1, eerste lid, van de Uitkeringswet gewezen militairen in overeenstemming brengt met de Kaderwet militaire pensioenen. Bij ongewijzigde handhaving van artikel 1, eerste lid, overeenkomstig het wetsvoorstel, zou de redactie daarmee weer in strijd komen. Het onderhavige nadere voorstel strekt ertoe om dit onbedoelde effect te voorkomen.

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE,

Nieuws Ministerie van Defensie