Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 22-10-2002
persberichten dinsdagmorgen 22 oktober 2002 Bert Visser 0592 - 383383 0651 - 611629

Woninginbraken

MEPPEL - Bij een woninginbraak aan de Wilhelminastraat in Meppel zijn maandag overdag onder meer en videorecorder en sieraden gestolen. Men is tijdens afwezigheid van de bewoners het huis binnengekomen na vernieling van een bovenraam van de keuken.

ASSEN - Maandagavond is bij een inbraak in een woning aan de Obrechtlaan in Assen een MD tuner/versterker gestolen. Om in de woning te komen is een ruitje van de voordeur vernield.

Ramkraak fotozaak Roden

RODEN - Maandagnacht is door middel van een ramkraak bij een fotozaak in de Heerestraat in Roden een nog onbekende hoeveelheid digitale foto- en filmapparatuur gestolen. Omwonenden hebben gehoord dat er meerdere keren met een auto tegen de voorpui van de winkel is gereden. Er zou na de inbraak een donkere personenauto zijn weggereden in de richting van Leek. In de zaak is een aantal vitrines kapotgeslagen.

Autokraken

ANNEN - Vijf autobezitters in Annen hebben maandag bij de politie aangifte gedaan van inbraak in hun auto. Het gaat om bewoners van de Ronkelskamp, de Voetakkers en de Boerhoorn. In alle gevallen zijn, waarschijnlijk met een grote schroevendraaier, de linker voorportieren zover omgebogen dat ze geopend konden worden. In alle gevallen ging het de daders om de radio CD spelers.

Winkeldiefstal

ASSEN - Personeel en beveiligingsbeambten van een bouwmarkt in Assen hebben maandagmiddag nogal wat te stellen gehad met een 34 jarige inwoner van Assen.

De man zou volgens de beveiligingsbeambten "verdacht winkelgedrag" hebben vertoond. Toen de man daarop werd aangesproken door een van de beveiligingsmensen zou hij voordat de beambte iets kon uitleggen de man vol in het gezicht hebben geslagen. Met behulp van collegas is de Assenaar overmeesterd en overgedragen aan de politie. Hij bekende de mishandeling. Van diefstal is niets gebleken.

Valse identiteit

EMMEN - De vestigingsmanager van een uitzendbureau in Emmen heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van valsheid in geschrifte door een van zijn uitzendkrachten. Een 18 jarige inwoner van Emmen zou zich bij het bureau hebben laten inschrijven onder een valse naam. De zaak kwam aan het licht toen de man zijn salarisstrookje kwam ophalen. Net op dat moment werd het uitzendbureau gebeld door een relatie die vragen stelde over de naam waarmee de uitzendkracht zich had gelegitimeerd. Het bleek dat de ID kaart bij meerdere uitzendbureaus was ge(mis)bruikt. De Emmenaar is aangehouden en in verzekering gesteld.

Zolderbrand

BOVENSMILDE - Vermoedelijk door kortsluiting in een computer is maandagavond brand ontstaan op de zolder van een woning aan de Seringenstraat in Bovensmilde. Een ruim 80 jarige bewoner van het pand is met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis. De brand bleef beperkt tot de zolderverdieping. De woning liep enorme rookschade op.

Verwarde man met brandwonden

NORG - Naar aanleiding van een telefonische melding trof de politie maandagmorgen op de Postmaatseweg een 58 jarige inwoner van Norg aan die daar liep, gehuld in een laken en met brandwonden aan zijn gezicht handen en benen. Volgens de man, die aan de Postmaatseweg woonde zou hij s nachts rond vijf uur een brand in zijn woning hebben geblust, waarna hij was gaan slapen. Omdat hij koud geworden was, was hij een stukje gaan lopen. Nadat de man was overgebracht naar het Martini ziekenhuis nam de politie een kijkje in de woning. Daar bleek dat er een groot gedeelte van de woning was uitgebrand. Uit onderzoek door de brandweer en de technische recherche van de politie is niets gebleken van een misdrijf. Over het ontstaan van de brand bestaat evenwel nog geen duidelijkheid.

Snelle brommers

MEPPEL - De politie van Meppel heeft maandagmorgen bij een bromfietscontrole op de Hoogeveenseweg in Meppel vijf bromfietsers bekeurd omdat de constructiesnelheid van hun brommer te hoog was. Er zijn ruim twintig brommers

gecontroleerd.

Getuigen beroving gezocht

HOOGEVEEN - De politie van Hoogeveen zoekt getuigen van een beroving in Winkelcentrum De Weide in Hoogeveen. Een 62 jarige vouw is daar maandagmiddag rond half twee beroofd van haar portemonnee.Volgens de vrouw stond ze bij de Trekpleister te praten toen er een jongeman van een jaar of 17 / 18 langsfietste die haar de portemonnee uit de handen griste en er vandoor ging in de richting van het Steenbergenpark. Diverse getuigen bevestigen dit. Het zou bij de dader gaan om een blanke jongeman met donkerblond haar. Het meest opvallend was dat de dader een zogenaamde bakkersbroek zou dragen (blokjes en met een blauwe bies)

Overval geldtransport Hoogeveen
Het onderzoek naar de daders van de gewapende overval op het geldtransport van Geldnet wordt opgepakt door het Recheche Bijstand Team (RBT) van de Drentse politie. Collega Dirk Neef doet de persvoorlichting