AutoRai

22-10-2002

Sorento Driving Experience 2002 groot succes

Twee weken na terugkomst in Nederland zijn de gemoederen rond de Sorento Driving Experience nog niet bedaard. Organisator Kia Motors Nederland en de deelnemers van deze avontuurlijke reis naar Sorrento (Zuid-Italië) kijken terug op een geslaagd evenement.

Moe maar voldaan keerden alle teams terug op het terrein van Kia Motors Nederland in Vianen. Zij waren de eerste deelnemers van een uniek evenement: een 10-daagse, avontuurlijke tocht met de Kia Sorento. Een tocht waarin de nieuwe 4WD van Kia uitgebreid aan de tand kon worden gevoeld. Maar ook een tocht waarin de deelnemers zelf een aantal beproevingen moesten doorstaan.

De teams van de sponsoren Radio 538, Zonnet/Vuurwerk, Autotrack en Aktueel streden samen met het Kia team om de winst in de Sorento Driving Experience. In diverse onderdelen als een nachtelijke survivaltocht in de Ardennen, raften in het ijskoude Alpenwater en een spectaculaire off-road tocht over de toppen van de Alpen liet iedere deelnemer zien wat hij of zij waard was. Nadat ook Rome per fiets werd bedwongen en de deelnemers op hun eindbestemming in Sorrento - ten zuiden van Napels in Italië - aankwamen, werd daar s avonds het verlossende woord gesproken.

Het team van de internet providers Zonnet/Vuurwerk, vertegenwoordigd door Groningers Rob Hagenus uit Garnwerd en Hans Stuulen uit Winsum, werd tot winnaar uitgeroepen. Carlijn Corporaal, Co-ordinator Sorento Driving Experience: Het was een moeilijke beslissing, aangezien alle teams aan elkaar waren gewaagd. Rob en Hans hebben echter de hele rit met glans doorstaan en hun opdrachten net iets beter uitgevoerd. Ondanks het minieme verschil zijn zij de terechte winnaars!

Alle teamverslagen van de Sorento Driving Experience zijn met fotomateriaal op de site www.kia.nl te vinden.