Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

21/10/2002
Bouwplannen Vizier

In het plan Kruisberg in Overasselt komt een project woningen voor mensen met een verstandelijke handicap. Het idee ervoor is afkomstig van de Stichting Vizi er, een dienstverlenende instantie voor verstandelijk gehandicapten die uitvoer ing probeert te geven aan het overheidsbeleid om deze mensen te integreren in d e maatschappij en te laten wonen en zorg te bieden in een omgeving waar ze zelf graag wonen en werken.

Vizier vond projectontwikkelaar ARPE bereid om een project te realiseren in het al op stapel staande plan Kruisberg. Het gaat om twee blokken van drie zorgwon ingen met elk vier wooneenheden en één gemeenschappelijke ruimte. De woningen w orden geïntegreerd in het totale plan van 22 woningen dat verder ook nog 10 soc iale huurwoningen (5 gestapelde woningen) voor kleine huishoudens en zes koopwo ningen omvat.

Omdat het bouwplan niet past in het geldende bestemmingsplan "Kruisberg" is een zogenaamde artikel 19-procedure nodig. In verband daarmee ligt het plan nog to t 6 november ter inzage in het gemeentehuis.

De openbare bekendmaking stond in De Verbinding van 8 oktober.