Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 22 oktober 2002.

Winkeldiefstal

TILBURG Gisteravond rond tien voor acht hebben agenten aan de Jan Heijnsstraat een 49-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd in een supermarkt betrapt bij een herfststol (luxe krentenbrood). Met een dagvaarding op zak mocht hij weer naar huis.

Tilburger overtreedt alcoholverbod

TILBURG - Gisteravond om tien voor halftien hebben agenten aan de Alleenhouderstraat een 26-jarige Tilburger aangehouden. Die liep in de Alleenhouderstraat met een halve fles Martini in zijn handen. Toen de agenten de man aanspraken zette hij het op een lopen maar in de Lochtstraat had de politie hem weer te pakken. De Tilburger krijgt een proces-verbaal in verband met het alcoholverbod dat de Burgemeester van Tilburg heeft ingesteld voor de Alleenhouderstraat en omgeving om op deze wijze de overlast door drankgebruik in te dammen.

Kermisatracties maken te veel lawaai

MOERGESTEL Gisteravond heeft de politie, naar aanleiding van klachten over te harde muziek, met de afdeling Milieu van de gemeente Moergestel, een onderzoek ingesteld naar het geluidsniveau van enkele kermisattracties. Hierbij bleek dat drie kermisexploitanten muziek boven de toegestane geluidsnorm ten gehore brachten. Hierop werd de muziek zachter gezet. Dit tot volle tevredenheid van de klagers.

Tilburger met drank op raakt in een slip

BERKEL-ENSCHOT Gisteravond, even voor middernacht, hebben agenten op de Rijksweg A58 onder de gemeente Berkel-Enschot een 30-jarige Tilburger aangehouden. De man was met zijn auto in een slip geraakt en tegen de vangrail terecht gekomen. Als de agenten erbij komen constateren zij drankgebruik. Aan het bureau blaast de man een alcoholpromillage van meer dan 1,26. Hij kreeg een rijverbod van zes uren mee naar huis en de politie maakt tegen de man proces-verbaal op.

Politie haalt dronken autodief van de weg

TILBURG Vannacht om vijf voor drie hebben agenten aan de Korhoenstraat een 50-jarige man uit Tilburg aangehouden Tijdens surveillance zagen agenten de man voor het eerst aan de berglandweg en bij het zien van de politie ging de man er met de auto als een speer vandoor. Tijdens de achtervolging die volgt horen de agenten dat de auto waarin de man zit gestolen is. Aan de Oude Hilvarenbeekseweg rijdt de auto tegen een geparkeerde auto aan en de bestuurder vlucht te voet verder, maar na een kort sprintje wordt de autodief ingerekend. Die blijkt onder invloed en aan het bureau blaast de autodief een alcoholpromillage van iets meer dan 1,38. De verdachte werd ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Carel Bouman