Ingezonden persbericht

Nieuwe dienst combineert communicatie en entertainment

Lycos introduceert klasgenoten

Haarlem, 22 oktober 2002 - Lycos, een van Nederland meest populaire Internetbestemmingen, lanceert vandaag Klasgenoten. Lycos Klasgenoten is een dienst waar je oude klasgenoten kan terugvinden. Behalve het terugvinden van oude schoolvrienden en -vriendinnen kan je ook contacten leggen, online een reunie organiseren en documenten, zoals klassenfoto's, uitwisselen. Iedere bezoeker kan daarnaast eenvoudig een eigen foto op de site zetten en een gastenboek bijhouden. De nieuwe dienst is een verder uitbouw van het communitainment concept van Lycos.

Communitainment is een samentrekking van communicatie (of community) en entertainment, kenmerken waar de Lycos-diensten aan voldoen. Behalve Klasgenoten vind de bezoeker op het portal andere communitainment diensten zoals chat, mail, dating, games en mobile. Onder laatstgenoemde dienst vallen de sms en mms diensten.
Erik Goossens, managing director van Lycos Nederland: "Klasgenoten sluit perfect aan bij de propositie van Lycos. Bezoekers komen naar onze site om anderen te ontmoeten en zichzelf te vermaken. Het is dé community om informatie te delen met oude en nieuwe vrienden".

Lycos Klasgenoten is ontwikkeld door het Deense Jubii, een dochteronderneming van Lycos Europe. Het bedrijf ontwikkelde eerder de succesvolle virale spellen Fightclub en Quizshow.
Lycos Klasgenoten zal in alle landen van Lycos actief zijn. In Denemarken is Klasgenoten al gelanceerd en kent daar meer dan 200.000 gebruikers. De ambitie is om later ook een dergelijke community op te zetten waarin je oude dienstmaten, collega's of buren kan terugvinden.

Over Lycos Nederland
Lycos Nederland - onderdeel van Lycos Europa NV - is sinds september 1997 actief in Nederland. In Nederland behoort Lycos tot de Top 5 meest bezochte portals in Nederland (Nielsen Netratings, september 2002). Er werken 25 mensen bij het Nederlandse hoofdkantoor in Haarlem. Naast de brede portal propositie is Lycos leidend op het gebied van communitainment.

Lycos Europe is een van Europa's leidende internetportals met een netwerk in twaalf landen en tien talen. Lycos is met 2,4 miljard pageviews per maand en een bereik van 27,1% een van de meest populaire internetbestemming in Europa. Op dit moment kiest een op de drie gebruikers in Europa voor een Lycos merk. Naast Nederland is Lycos actief in de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Engeland, Italië, Noorwegen, Rusland, Spanje en Zweden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland.



Voor meer informatie over dit bericht (