Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 22-10-2002
Onderwerp: Bouwen wonen en leefomgeving

Bewoners van de Leeuwerikstraat in de Kamperpoort kijken sinds kort uit op een prachtig beschilderde muur. De bewoners hebben de gemeente gevraagd de zijgevel een opknapbeurt te geven, omdat de muur namelijk geen prettig uitzicht bood. Dankzij het project 'Onze Buurt Aan Zet' kon deze wens gerealiseerd worden. OBAZ is een initiatief van het Rijk om de leefbaarheid en veiligheid in wijken een extra impuls te geven.

De zijgevel waar nu de muurschildering prijkt, was voorheen een muur vol graffiti. Ook was er op de muur een voetbaldoel geschilderd waartegen jongeren regelmatig een balletje trapten. Uit gesprekken met bewoners kwam naar voren dat zij met dat uitzicht niet tevreden waren en graag verbetering wilden zien. Bewoonster mevrouw Kappers heeft vervolgens het initiatief genomen en de gemeente voorgelegd de zijgevel met een muurschildering op te knappen.

Vogels in de vrije natuur
Een afbeelding van verschillende vogels uit de vrije natuur, dat was volgens mevrouw Kappers een passende muurschildering. De Leeuwerikstraat maakt tenslotte deel uit van de Vogeltjesbuurt. De Welstandscommissie reageerde enthousiast en gaf goedkeuring voor de muurschildering. Afgelopen juni was het zover. Klaver 5, een designbureau voor muurschilderingen, heeft in deze maand de muurschildering aangebracht. Sindsdien hebben de bewoners een uitzicht op een prachtige muurschildering waarvan zij elke dag genieten en waarop ze al veel positieve reacties hebben gehad. En de jongeren die voorheen een balletje trapten tegen de muur? Dankzij het project Onze Buurt Aan Zet beschikken zij sinds afgelopen juni over een eigen asfaltveldje.

Houd de Baliekluiver in de gaten!
In de eerstvolgende Baliekluiver komt een ander OBAZ-project aan bod. Woensdag 6 november aanstaande kunt u meer lezen over de nieuwe fontein in de Diezerpoort.

Bron: afdeling communicatie Datum van 22-10-2002 tot 04-11-2002