Politie Twente



Persberichten Politie Twente van 22 oktober 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523 (tot 14.00 uur)


District Zuid-Twente


Aanhouding wegens heling cq diefstal fiets en inbraak auto
02-081329
Enschede, Dr. Ariensplein
Maandag 21 oktober omstreeks 20.45 uur
Een 31-jarige man uit Enschede werd aangehouden, nadat surveillerende politieagenten de man met een fiets zagen lopen, waarvan het vermoeden bestond dat deze van diefstal afkomstig was. Aan het bureau bleek dat de betreffende fiets in 2001 in de regio Haaglanden was gestolen. Bij fouillering werd bij de verdachte een mobiele telefoon aangetroffen, die afkomstig bleek te zijn uit een auto, waarin op diezelfde morgen rond 12.15 uur op de Slijpsteen ingebroken was. De 29-jarige eigenaar uit Enschede deed hiervan aangifte. Een ruit van de auto was vernield en vervolgens was hieruit de mobiele telefoon weggenomen. De 31-jarige man wordt er tevens van verdacht op 19 oktober jl. rond 14.00 uur een fiets te hebben gestolen aan de Burgemeester M. van Veenlaan. De 60-jarige eigenaar uit Enschede deed hiervan aangifte. Het hierbij door een getuige opgegeven signalement van de dader komt overeen met het signalement van de 31-jarige.De verdachte is opgesloten. Nader onderzoek volgt.


Aanhouding in verband met doorrijding na aanrijding
02-770764
Enschede, Tusveldburg
Maandagmorgen 21 oktober
Door een getuige was gezien dat een automobilist op de parkeerplaats een auto van een 21-jarige vrouw uit Enschede had aangereden en er vervolgens vandoor was gegaan. Aan de hand van het kenteken kon de identiteit van de bestuurder achterhaald worden. Politieagenten gingen naar diens woning maar geen van de bewoners was genegen mee te werken en niemand wist van een aanrijding. Hierop werd een onderzoek ingesteld en werd de betreffende auto aangetroffen op de Kremersmaten. De auto werd afgesleept, waarna uit onderzoek aan de hand van de schadehoogte en laksporen bleek, dat het om de auto ging waarmee de aanrijding had plaatsgevonden. De agenten waren inmiddels naar de woning teruggegaan en hielden de bestuurder, een 21-jarige man uit Damascus, aan. Hij voldeed aan het signalement dat door de getuige was opgegeven. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.


Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed
02-081356
Haaksbergen, Eibergsestraat
Dinsdag 22 oktober omstreeks 01.10 uur
Tijdens een controle bleek een 39-jarige automobilist uit Haaksbergen onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,62 promille. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 8 uur opgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Proces-verbaal in verband met opgevoerde bromfiets
02-081111
Enschede, Auke Vleerstraat
Maandag 21 oktober omstreeks 11.55 uur
Omdat een 18-jarige bromfietser uit Enschede al vaker opgevallen was door zijn gevaarlijke rijgedrag, werd hij voor controle meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek uit onderzoek dat de bromfiets behoorlijk opgevoerd was. De jongen is goed de wacht aangezegd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij herhaalde overtreding zal zijn bromfiets inbeslaggenomen worden.De jongen was door de zeer hoge snelheid waarmee hij reed, met name een bron van ergernis voor het fietsverkeer op de Hengelosestraat.


Invordering rijbewijs van wegpiraat
02-081208
Enschede, Hengelosestraat
Maandag 21 oktober omstreeks 14.20 uur
Surveillerende politieagenten kregen een automobilist in het vizier die op zeer gevaarlijke wijze aan het rijden was. Zij zijn de auto gaan volgen. De automobilist reed met hoge snelheid en haalde via de busbaan meerdere auto's rechts in. Hierop werd de weg naar Hengelo gevolgd en werd ook hier een auto van rechts ingehaald. Er werd een geijkte snelheid van 115 km per uur gemeten, daar waar slechts 80 km per uur is toegestaan. De automobilist droeg geen gordel. De auto werd aan de kant gezet, waarna uit info bleek dat de auto niet gekeurd en niet verzekerd was. Het rijbewijs van verdachte, een 25-jarige man uit Enschede, werd ingevorderd. De 25-jarige deed vrijwillig afstand van zijn auto, die vervolgens werd afgesleept en vernietigd zal worden.


Aantreffen gestolen bromfiets
02-080694
Enschede, Oostveenweg
Maandag 21 oktober omstreeks 21.40 uur
Surveillerende politieagenten zagen een groep jongens voorbijkomen. Eén van hen liep met een bromfiets aan de hand en gaf deze even later over aan een ander. De agent vertrouwde het niet en sprak de jongens aan. Geen van hen wist van wie de bromfiets was. Hierop werden de twee jongens uitgenodigd voor een gesprek aan het bureau. Daar bleek dat de bromfiets op zaterdag 18 oktober jl. was gestolen vanaf het Volkspark. Een 19-jarige jongen uit Enschede deed hiervan aangifte. De twee verdachten, een 14- en een 15-jarige jongen uit Enschede, verklaarden niets met de diefstal te maken te hebben. Zij werden na verhoor door de ouders opgehaald. De politie stelt een nader onderzoek in.


Gestolen auto aangetroffen
02-063528
België
Maandag 21 oktober
De rode Opel Kadett met kenteken YH-99-ZS, die op zaterdag 17 augustus jl. aan de M.H. Tromplaan werd weggenomen, werd door de Belgische politie tijdens een verkeerscontrole in Kortenberg aangetroffen. Hierbij werden twee verdachten aangehouden. Een 39-jarige man uit Enschede deed op 17 augustus jl. aangifte van deze diefstal.


Gestolen auto aangetroffen
02-081205
Enschede, Gronausestraat
Maandag 21 oktober
Een 20-jarige man uit Enschede deed aangifte van diefstal van een witte Mazda 626 met kenteken XX-67-JK. De auto werd weggenomen tussen 12.30 en 13.00 uur vanaf een parkeerplaats aan de Gronausestraat.Nog diezelfde avond kwam er een melding binnen dat er op de Engerinksweg een auto tegen een boom zou staan. Politie ging ter plaatse en trof een behoorlijk beschadigde auto zonder kentekenplaten aan. Aan de hand van het chassisnummer werd duidelijk dat het om bovengenoemde gestolen auto ging. Het vermoeden bestaat dat de auto voor joyriding gebruik is. De auto werd afgesleept en zal op sporen onderzocht worden.


Diefstal honden
02-081282
Enschede, Sibculobrink
Maandag 21 oktober tussen 15.30 en 15.40 uur
Een 49-jarige man uit Enschede deed aangifte van diefstal van twee puppies van ongeveer 3 1/2 maand oud. Door een getuige werd gezien dat iemand over de omheining klom, de twee hondjes uit de tuin stal en hiermee in een rode auto wegreed. Het gaat om een teefje van het ras Bullterrier Stafford Shirshy. Zij is donkerbruin en heeft lichtbruine vlekjes.Het andere hondje is een reu van hetzelfde ras. Hij is bruin van kleur en heeft witte vlekjes. De totale waarde van beide hondjes is ongeveer ¤ 2000,-.De politie stelt een onderzoek in.


Inbraak in bedrijf
02-770832
Enschede, Euregioweg
Maandag 21 oktober omstreeks 15.30 uur
Uit een bedrijf werd een groot aantal laptops weggenomen. Het gaat om nieuwe laptops van het merk Toshiba met een totale inkoopwaarde van ongeveer ¤ 35.000,-. Door een medewerker van het bedrijf werd aangifte gedaan. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.


Vrouw beroofd van tas
02-770772
Enschede, Oldenzaalsestraat
Maandag 21 oktober omstreeks 13.45 uur
Een 54-jarige vrouw uit Enschede stond bij de bushalte op de bus te wachten, toen plotseling een jongen langs haar heen fietste en haar handtas van haar schouder griste. De vrouw deed inmiddels aangifte. Het signalement van de verdachte is als volgt: een blanke jongen van ongeveer 16-18 jaar, kort blond haar, ongeveer 1.75 meter lang en een normaal postuur. Hij droeg een donkergekleurde trui met capuchon en een donkerblauwe spijkerbroek. De politie vraagt getuigen zich te melden.


Aanhouding wegens mishandeling en bedreiging
02-770848
Enschede, Lipperkerkstraat
Maandag 21 oktober omstreeks 19.20 uur
Bij de politie werd een vechtpartij gemeld in een woning van een 34-jarige man op bovengenoemde locatie. Een 19-jarige was geheel door het lint gegaan en een zestal aanwezigen probeerden hem in bedwang te houden, hetgeen niet lukte. De politie hield de 19-jarige met gepast geweld aan, waarna hij geboeid werd overgebracht en opgesloten. De aanleiding voor de vechtpartij was gelegen in het feit dat de bromfiets van de 19-jarige op zaterdag 19 oktober was gestolen. Hij beschuldigde de 34-jarige daarvan. Vervolgens werden over en weer beschuldigingen geuit. De onenigheid escaleerde toen de verdachte geheel doordraaide. Hij trapte de 34-jarige daarbij en bedreigde alle aanwezigen met de dood. Vervolgens sloeg hij met zijn handen een grote thermopaneruit kapot. Nader onderzoek wordt ingesteld.