Politie Amsterdam-Amstelland

Vechtpartij op straat
22-10-'02. De politie heeft vannacht vier mannen gearresteerd die op het Rokin een man hadden mishandeld. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. Op het Rokin ontstond een woordenwisseling tussen deze man en de daders. Vervolgens werd het slachtoffer door de vier mannen mishandeld. De groep kon op de Kalverstraat worden aangehouden. Zij zijn ingesloten.
Geschept bij oversteken snelweg
22-10-'02. Een 23-jarige man is gisteravond op de Rijksweg A-10 ernstig gewond geraakt toen hij de weg overstak. Hij is opgenomen in een ziekenhuis. Het slachtoffer probeerde vanaf de middenberm over te steken. Een auto wist de man te ontwijken. Een volgend voertuig kon het slachtoffer niet meer ontwijken en reed hem aan.Het is nog niet duidelijk waarom de man de snelweg overstak. Door dit ongeval ontstonden nog een aantal aanrijdingen met hoofdzakelijk materiele schade.

---

Ramkraak fotowinkel
22-10-'02. Door met een auto de pui te rammen hebben dieven vannacht uit een winkel in de Rijnstraat diverse cameras gestolen. Het pand raakte zwaar beschadigd. De daders reden met een auto tegen de met een rolluik beveiligde pui en reden het voertuig naar binnen. In de winkel werden diverse vitrines vernield en werden cameras weggenomen. De auto bleek te zijn gestolen.

---

Gewond bij steekpartij
22-10-'02. Gisterochtend raakte een 29-jarige man gewond bij een steekpartij op de Reguliersdwarsstraat. Een 28-jarige verdachte zonder vast woon- of verblijfplaats werd door de politie aangehouden en zit nog vast. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn gezicht maar mocht na behandeling in een ziekenhuis naar huis. Het slachtoffer kreeg het met de messentrekker aan de stok nadat hij hem uit een bedrijfspand had gezet, waar de man illegaal verbleef. Nadat de man op straat was gezet, werd hij agressief en trok een mes en een kurkentrekker. Daarmee ging hij zijn 29-jarige tegenstander te lijf. Deze wist het gevaar in eerste instantie af te wenden en zette zijn belager klem tegen de muur. Deze wist zich los te rukken en stak met één van zijn wapens in op het slachtoffer. Daarbij werd het oog op een haar na gemist. De amokmaker kon kort na de vechtpartij door gewaarschuwde agenten worden overmeesterd en is ingesloten.

---

Kernteam onderschept XTC-grondstof
22-10-'02. Vorige week woensdag onderschepte het Kernteam van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland / Gooi en Vechtstreek een zending van circa 90 kilo MDMA. Dit is de werkzame stof die wordt gebruikt bij het vervaardigen van XTC. De in beslag genomen hoeveelheid is geschikt om 3 miljoen pillen te draaien met een straathandelswaarde van circa 5 miljoen euro. Bij deze actie werden vijf personen aangehouden. Vier zitten er nog vast. Uit onderzoek bleek dat twee buitenlandse criminelen contact zochten met twee Nederlanders in het zuiden van het land, die hen zouden voorzien van een hoeveelheid MDMA (grondstof voor het vervaardigen van XTC). De beoogde leveranciers stonden bij de politie bekend als lieden die een belangrijke rol spelen in de drugshandel. Woensdag 16 oktober zou de deal plaatsvinden ergens in het zuiden van Nederland. De twee kopers (47- en 34 jaar) en een koerier (56 jaar) werden op heterdaad betrapt tijdens de overdracht van de verdovende middelen. De circa 90 kilo MDMA werd onderschept en in beslag genomen. Bij hierop volgende huiszoekingen werd nog een verdachte (41 jaar) aangehouden. Een vijfde verdachte (50 jaar) meldde zich later zelf bij de politie. Bij de zoekingen werd pepperspray, traangas, een jachtgeweer en ongeveer 35.000 euro aan contanten aangetroffen en in beslag genomen. De politie is nog op zoek naar een zesde verdachte (49 jaar). Hij staat inmiddels gesignaleerd. Verjaagd door paraplu
15-10-2002. Gistermiddag heeft een ongeveer 16-jarige jongen geprobeerd een winkel op de Binnenhof in Amstelveen te overvallen. De jongen kwam rond twee uur binnen en bedreigde daar het aanwezige personeelslid met een mes. De vrouw schreeuwde naar haar collega dat er een overval plaatsvond. De gewaarschuwde collega bedacht zich geen moment en pakte een paraplu. Hiermee werkte zij de jongen zonder buit de winkel uit. De verdachte vluchtte weg en werd voor het laatst gezien op het Buitenplein. De recherche heeft de zaak in onderzoek. Het rechercheteam is op zoek naar getuigen of naar mensen die informatie hebben over dit misdrijf. Zij worden verzocht contact op te nemen: 0900-8844

Signalement dader:

negroïde jongen

leeftijd ongeveer 16 jaar

lengte 1.65 meter

gekleed in een donkere jas met licht gekleurde mouwen

donkere broek

zwart, wollen mutsje.


Twee doden bij aanrijding
21-10-'02. Gisternacht rond één uur zijn bij een verkeersongeval op de Ookmeerweg twee jonge mannen om het leven gekomen. Beide slachtoffers, een bestuurder van 19-jaar oud en een 20-jarige passagier, zaten in een auto die tegen een boom tot stilstand kwam. De auto waarin de slachtoffers zaten reed over de Ookmeerweg in de richting van Badhoevedorp. In een flauwe bocht verloor de bestuurder, vermoedelijk door hoge snelheid waarmee werd gereden, de macht over het stuur. Beide slachtoffers zijn ter plaatse overleden aan hun verwondingen. Een mogelijke wedstrijd tussen twee voertuigen is zeer waarschijnlijk de aanleiding van dit ernstige ongeval. De politie heeft drie mannen gearresteerd die ervan worden verdacht in de auto te hebben gezeten waarmee de race was aangegaan. De politie is op zoek naar getuigen van dit dodelijke ongeluk. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het onderzoeksteam op het wijkteam Meer en Vaart. De getuigen kunnen telefonisch contact opnemen op het landelijke telefoonnummer: 0 9 0 0 8 8 4 4

---

Haastige spoed wordt beboet
22-10-'02. Een 58-jarige Haagse taxichauffueur raakte gistermiddag zijn rijbewijs kwijt toen hij met twee keer de toegestane snelheid over de Nieuwe Leeuwarderweg reed. De man reed met een snelheid van 144 kilometer per uur waar een maximumsnelheid van 70 kilometer is toegestaan. De man kan zijn beroep voorlopig niet uitoefenen.