Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-10-2002
1e persbericht van dinsdag 22 oktober 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Opgepakt voor kledingdiefstal
Drie mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn dinsdagochtend rond 0.30 uur aangehouden omdat ze kleding gestolen zouden hebben uit een Humanitas-kledingcontainer bij Winkelcentrum Woensel. Surveillerende agenten vonden de drie mannen in de bosjes bij het winkelcentrum. Er stonden ongeveer tien plastic zakken met kleding bij hen in de buurt. De mannen zijn 21, 34 en 42 jaar oud. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Dronken automobilist aangehouden
Een man van 46 uit Helmond is maandagavond aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Dat gebeurde rond 21.00 uur op het Overspoor. De Helmonder werd staande gehouden omdat hij slingerend over de weg reed. Een ademanalyse wees uit dat hij een alcoholpromillage had van ruim 1,25. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Helmond: Inbraak in garage
Tussen maandagavond 18.15 uur en dinsdagochtend 6.15 uur is ingebroken in een garage bij een woning aan de Bouvignehof. Er werden twee fietsen, twee fietstassen, een fietsstoeltje, een schuurmachine en een boormachine weggehaald. De ruit van de deur aan de achterkant van de garage werd vernield.

Middelbeers: Inbraak horecazaak
Bij een inbraak in een horecazaak aan de Doornboomstraat is een spaarpot met ongeveer 300 Euro weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend rond 4.00 uur. Het raam van de toegangsdeur was met een steen ingegooid.

Mierlo: Brand bij bedrijf
In de nacht van maandag op dinsdag rond 0.00 uur is brand uitgebroken in een verfopslagcontainer bij een bedrijf aan de Tramweg. Die brand is gepaard gegaan met een luide knal; er wordt nog onderzocht of er iets is geëxplodeerd. De brandweer had het vuur na een uur onder controle. De omvang van de schade is nog onbekend. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Valkenswaard: Verdachten diefstal auto-emblemen opgepakt Twee mannen van 18 (één uit Valkenswaard en één uit Helmond) en een jongen van 15 uit Valkenswaard zijn maandag aangehouden omdat ze geprobeerd zouden hebben een auto te stelen. Ook zouden ze de emblemen van 15 tot 20 autos hebben weggehaald. Dat gebeurde allemaal vorige week zondag 13 oktober op parkeerplaatsen bij de Achelse Kluis. De politie is op zoek naar de eigenaren van de autos die daar toen stonden geparkeerd en waarvan toen het embleem is weggehaald. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Veldhoven: Inbraak in woning
Een flatwoning aan de Mullerlaan is maandag tussen 7.45 en 19.00 uur doelwit geweest van een inbraak. Uit de woning zijn een horloge, een ring en een aantal toiletartikelen verdwenen. De dader heeft vermoedelijk het slot geforceerd om binnen te komen.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Marie Raymakersstraat is tussen maandagavond 22.00 uur en dinsdagochtend 7.00 uur een personenauto gestolen. Het gaat om een BMW 525TDS (RD-RT-48).