Gemeente Rotterdam

Rotterdam gaat door met gebiedsontzeggingen

(18-10) De burgemeester van Rotterdam heeft nieuwe beleidskaders opgesteld om gebiedsontzeggingen op te leggen aan overlastgevende personen in de deelgemeente Delfshaven. Daarin zijn de overwegingen van de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam verwerkt.

Voor een gebiedsontzegging komen personen in aanmerking die onder meer een omvangrijk strafdossier hebben en zorgmijdend gedrag vertonen. Voordat iemand een gebiedsontzegging krijgt, wordt hij door de politie mondeling of schriftelijk gewaarschuwd. De besluiten voor een gebiedsontzegging zijn individuele besluiten en zullen als zodanig worden gemotiveerd. In de besluiten zal voor de betrokkenen steeds dagopvang/hulpverleningsprogramma zijn opgenomen.

Afhankelijk van het dossier kan de gebiedsontzegging gelden voor 4 weken tot uiteindelijk drie maanden. Als eerdere gebiedsontzeggingen niet tot resultaat hebben geleid, kan bij een volgende keer worden overgegaan tot een ontzegging van drie tot zes maanden.

De burgemeester heeft de gemeenteraad schriftelijk van dit nieuwe beleidskader in kennis gesteld. Hij schrijft: "De uitspraak van de rechter op 6 september jl. vormt een niet onbelangrijke ruggesteun voor mijn beleid ten aanzien van het tegengaan van drugsoverlast in het algemeen en het opleggen van gebiedsontzeggingen in het bijzonder".

- Rotterdam gaat door met gebiedsontzeggingen
- Erasmusspeld voor voorzitter Christelijke Muziekvereniging
- Tarwewijk veiligheidsrisicogebied
- Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Ruoff-Hasper
- Vlaamse minister van welzijn bezoekt Rotterdam
- Dag van de Dialoog in Rotterdam
- Eerste stap in aanleg restwarmte Hoogvliet
- Erasmusspeld voor algemeen directeur Correct BV