Korps: Friesland, plaats: Fryslân 22-10-2002
Politieberichten 22/10 (07.00) t/m 22/10 (13.00 uur)

Drachten: doorrijden na aanrijding
Maandag omstreeks 08.15 uur fietste een 11-jarige jongen uit Drachten over de Dollard. Hij was op weg naar school. Nabij een T-splitsing van de school kwam een personenauto van links. De bestuurder van deze auto reed de fietser aan. De jongen kwam ten val en liep een bloedneus op. De autobestuurder, ongeveer 30 jaar, stapte uit en hij constateerde dat het wel meeviel. Hij stapte daarop weer in en reed weg, zonder zich verder om de jongen te bekommeren en zijn identiteit bekend te maken. De personenauto was lichtblauw van kleur en vermoedelijk van het merk BMW. De jongen is daarop lopend naar school gegaan. Na schooltijd heeft de huisarts hem onderzocht. De vader van de jongen heeft aangifte gedaan. De fiets van de jongen werd licht beschadigd.

Drachten: botsing fietsers
Een 20- jarige inwoner van Drachten fietste dinsdag rond 09.50 uur op de Drift toen hij een andere fietser, een 73- jarige Drachtster schepte. Laatstgenoemde liep letstel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis Nij Smellinge gebracht. Het ongeval gebeurde op de kruising Berglaan Drift tijdens een inhaalmanoeuvre. De jeugdige fietser raakte een stoeprand, verloor zijn balans en viel samen met de andere fietsster. De bejaarde vrouw liep letsel op aan haar hoofd. De fietsen hadden geen schade.

Leeuwarden: inbraak woning
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Ramstraat. Via verbreking van een ruit kwam men binnen. Uit de woning werden een stereo-installatie en een electronische agenda weggenomen. De 26-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Mildam: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 06.50 uur vond op de Schoterlandseweg een aanrijding plaats tussen een tractor en een personenauto. De tractorbestuurder, een 47-jarige inwoner van Oudeschoot, reed vanaf een erf de weg op. Voordat hij dit deed bracht hij de tractor met de daarachter gekoppelde voerwagen tot stilstand. Toen hij meende dat de weg vrij was, reed hij op. De tractor was voorzien van een oranje zwaailicht. Hij was met de combinatie reeds op de weg toen hij werd aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 30-jarige inwoner van Oosterwolde De autobestuurder raakte gewond (gebroken been/ schaafwonden) en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De auto werd totaal vernield weggesleept.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272