PERSBERICHT

StepStone en PeopleSoft bundelen krachten voor het leveren van een geïntegreerde Europese wervingsoplossing

European Candidate Sourcing van StepStone geïntegreerd met

eRecruit Manager Desktop van PeopleSoft

Parijs, 22 oktober 2002 - StepStone, de toonaangevende en onafhankelijke Europese online carrière & HR service, heeft vandaag bekendgemaakt dat het zich heeft aangesloten bij het Software Alliance Program van PeopleSoft en zal integreren met de PeopleSoft eRecruit Manager Desktop applicatie voor het leveren van online wervingsoplossingen aan PeopleSoft klanten in Europa. Dankzij deze samenwerking zullen gebruikers van PeopleSoft eRecruit Manager Desktop vacatures kunnen plaatsen op de sites van StepStone en van StepStone partners in heel Europa en met behulp van geavanceerde filtertechnologieën gekwalificeerde sollicitanten kunnen selecteren binnen de StepStone portals om een 'shortlist' te maken van potentiële kandidaten. Informatie van de sollicitanten kan vervolgens rechtstreeks worden ingevoerd in het PeopleSoft wervingsproces.

In het algemeen moeten dit soort bedrijfsprocessen handmatig worden uitgevoerd. Rekruteerders moeten de vacatures opnieuw invoeren in externe online vacaturesites en de gegevens van kandidaten handmatig of middels het kopiëren van platte bestanden importeren. Het doel van het gezamenlijke initiatief van StepStone en PeopleSoft is het bieden van een probleemloze integratie van het wervingsproces zelf binnen PeopleSoft eRecruit Manager Desktop en de externe groep kandidaten van StepStone. Dit resulteert in een efficiënter en effectiever wervingsproces.

De samenwerking met StepStone is een verbetering voor klanten in Europa die werken met de PeopleSoft eRecruit Manager Desktop. PeopleSoft eRecruit Manager Desktop is gericht op het beheren van sollicitanten en het faciliteren van het wervingsproces. StepStone is gespecialiseerd in het helpen van bedrijven bij het vinden en communiceren met de beste sollicitanten en beheert een cv-database van meer dan 700.000 kandidaten. De samenwerking tussen PeopleSoft en StepStone zal ondernemingen helpen bij het vinden, in contact brengen en werven van meer gekwalificeerde kandidaten in minder tijd, tegen lagere kosten - terwijl de administratieve overheadkosten aanzienlijk worden gereduceerd.

"Het StepStone netwerk biedt een marktplaats voor kandidaten en functieprofielen die een groot deel van Europa beslaat. Onze strategie brengt deze marktplaats ook dichter bij die persoon die binnen de onderneming verantwoordelijk is voor het wervingsproces. Dankzij deze integratie kunnen we 'de mensen rechtstreeks bij PeopleSoft eRecruit invoeren', " aldus Jeremy Langley, Directeur Business Development van StepStone.

Volgens Laura Schroeder, Manager Europese Product Strategie voor PeopleSoft's productdivisie Human Capital Management, zal deze oplossing bedrijven helpen bij het tegemoetkomen aan zowel strategische als praktische bedrijfseisen. "Bedrijven moeten gebruikmaken van het bereik en de efficiëntie die vacaturesites bieden om de beste sollicitanten te vinden. De geïntegreerde PeopleSoft - StepStone wervingsoplossing zal klanten van

PeopleSoft eRecruit Manager Desktop in staat stellen personeelsadvertenties te maken, deze te verspreiden naar StepStone's belangrijkste Europese recruitmentportals, de meest

gekwalificeerde kandidaten te vinden en de gegevens van sollicitanten rechtstreeks te downloaden naar PeopleSoft, en dit alles in een zeer korte tijd. Het combineren van het bereik van kandidaten met efficiënte wervingsprocessen is een perfecte formule voor het werven van betere mensen op een snellere en goedkopere manier."

De StepStone oplossing voor PeopleSoft eRecruit Manager Desktop zal in het twee kwartaal van 2003 beschikbaar zijn.

Over StepStone
StepStone (www.stepstone.com) werd in 1996 in Noorwegen opgericht met als doel tegemoet te komen aan de behoeften van werkgevers voor online wervingsoplossingen en is nu Europa's leidende onafhankelijke internet recruitment aanbieder. StepStone is momenteel actief in 13 Europese landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Zweden en Zwitserland. Bedrijven als Ikea, Deutsche Bank, TNT, KLM, CMG, Cargill en KPMG maken gebruik van de websites van StepStone om zich in Europa van gekwalificeerd personeel te voorzien.

Over PeopleSoft
PeopleSoft (Nasdaq: PSFT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van 'real-time' enterprise software. PeopleSoft's pure internetoplossingen stellen organisaties in staat kosten te reduceren en bedrijfsprocessen te optimaliseren door hun klanten, leveranciers, partners en werknemers 'real-time' aan elkaar te koppelen, dus op elk moment, vanaf elke plek. PeopleSoft levert geïntegreerde internetoplossingen op het gebied van customer relationship management, supply chain management, human capital management en financieel management. Meer dan 4.700 organisaties in 140 landen gebruiken PeopleSoft software. Meer informatie is beschikbaar op http://www.peoplesoft.nl.


******

Noot aan de redactie (