Ingezonden persbericht


Plasmon en IXOS kondigen overeenkomst voor partnership aan

Geavanceerde oplossingen voor opslagautomatisering en content management voor kosteneffectieve e-mail en SAP archivering

Melbourn, Verenigd Koninkrijk, 29 oktober 2002 - Plasmon een vooraanstaande fabrikant met de grootste productreeks op het gebied van geautomatiseerde bibliotheken voor dataopslag, kondigt vandaag een nieuw partnership aan met IXOS SOFTWARE, INC. Dit partnership is gericht op de levering van flexibele, kostenbesparende oplossingen voor e-mail en SAP content management en schaalbare opslagautomatisering.

Dankzij het Plasmon / IXOS partnership komt er een complete, veilige, schaalbare oplossing voor e-mail en SAP archiveren op de markt, waarbij gebruik wordt gemaakt van de uiterst moderne geautomatiseerde opslagbibliotheken van Plasmon en de IXOS eCONserver oplossingen. Deze end-to-end oplossing biedt kostenbesparende oplossingen voor nearline opslag en software voor Microsoft Exchange en SAP en is bestemd voor verbeterde omgevingen voor content management.

De opslagoplossingen van Plasmon bieden de klant de flexibiliteit te kiezen uit diverse automatiseringsproducten om tegemoet te komen aan de specifieke opslagvereisten voor gearchiveerde content in Microsoft Exchange en SAP omgevingen. Opties voor 120mm DVD en 5.25" Magneto Optical zijn verkrijgbaar in meerdere configuraties die zijn ontworpen om te worden afgestemd op specifieke opslagcapaciteit en data retentie.

IXOS' e CONserver oplossingen bieden het platform voor het beheren van grote datavolumes en documenten voor de gehele onderneming. De flexibele, schaalbare en veilige technologie is uitermate geschikt voor het verwijderen, opslaan en opvragen van elektronische documenten zoals e-mail, facturen, interne memos, contracten en honderden andere soorten documenten.

"IXOS' eCONserver voor Lotus Notes of Microsoft Exchange archiveert e-mail bestanden of bijlagen op Magneto Optical, CD of DVD media. Hiermee wordt de beveiliging van data en bescherming tegen wissen en bewerkingen gegarandeerd. Plasmon is wereldwijd de meeste vooraanstaande leverancier van optische opslagoplossingen en samen kunnen wij significante besparingen op het gebied van administratieve kosten bieden. Daarnaast wordt ook de efficiency van het e-mail systeem verbeterd," aldus David Thomson, Director of Product Management van Plasmon EMEA.

"IXOS blijft voortdurend bezig de mogelijkheden te onderzoeken om onze eindgebruikers totaaloplossingen te bieden," aldus Venkatesh Seshadri, Regional Director EMEA North West. "Dit partnership met Plasmon onderstreept nogmaals dat wij er ons volledig op toeleggen onze klanten lagere gebruikskosten te bieden voor hun eisen op het gebied van groupware, disaster recovery en data-archivering." Over Plasmon
Plasmon werd in 1987 opgericht en is een international opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige removable oplossingen voor dataopslag. Het bedrijf staat sinds 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: PLM). Wereldwijd beschikt Plasmon over meer dan 500 medewerkers en jaarlijkse verkoopomzetten van meer dan $ 100 miljoen.

Het wereldwijde hoofdkantoor van Plasmon is gevestigd in Cambridge (Verenigd Koninkrijk), waar het bedrijf 12-inch TrueWORM optische disk producten ontwikkelt en fabriceert en daarnaast gespecialiseerde technologisch advies en ondersteuning biedt aan de productie-industrie voor herschrijfbare CD-R en DVD. Ook worden in het Verenigd Koninkrijk sofware voor opslagmanagement en network attached storage (NAS) producten ontwikkeld. Regionale Europese verkoopkantoren zijn gevestigd in München, Parijs, Milaan en Brussel. Plasmon produceert eveneens optische disk masters in Caen in Noord-Frankrijk.

In Europa kunt u contact opnemen met Plasmon op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; tel: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. http://www.plasmon.co.uk. E-mail: sales@plasmon.co.uk.

In de Verenigde Staten ontwikkelt en produceert Plasmon in de productiefaciliteit in Colorado Springs optische disk en tape bibliotheken en optische disk drives. Plasmon is de koploper op het gebied van 12-inch TrueWORM optische disk drives en media en levert eveneens een brede reeks opslagoplossingen op basis van MO, CD/DVD en LTO tapeopslag technologieën. Kenmerkende eindgebruikers van de producten van Plasmon zijn onder andere banken, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsdepartementen waarbij de veilige archivering van grote hoeveelheden gegevens de grootste prioriteit heeft. In Noord-Amerika kunt u contact opnemen met Plasmon op: 400 Inverness Drive So, Englewood, Colorado; tel: 800.451.6845 of 303.925.1855. http://www.plasmon.com e-mail: sales@plasmon.com.

Over IXOS SOFTWARE AG
IXOS SOFTWARE AG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor documentmanagement die naadloos worden geïntegreerd in de meest gebruikte applicaties. De oplossingen van IXOS optimaliseren en versnellen zakelijke processen, leveren kostenbesparingen op en verbeteren de concurrentiepositie van de onderneming. De modulaire IXOS-eCON Solution Suite bestaat uit vier productlijnen die elkaar aanvullen en die beschikken over uitstekende schaalbaarheid, prestaties, beveiliging en hoge beschikbaarheid.

Ter aanvulling van dit productportfolio biedt IXOS eveneens een brede reeks ondersteunende diensten, inclusief wereldwijde 7x24-uurs ondersteuning en een wereldwijd team van uitstekend gekwalificeerde consultants. IXOS heeft partnerships gevormd met vooraanstaande internationale IT-fabrikanten. Een groot aantal belangrijke bedrijven vanuit een brede reeks industriesectoren hebben IXOS gekozen als betrouwbare strategische partner. Wereldwijd zijn er maar liefst 2000 installaties geïmplementeerd. 1,5 miljoen gebruikers vertrouwen momenteel op de oplossingen voor documentmanagement van IXOS.

Aandelen IXOS SOFTWARE AG worden verhandeld op de Neuer Markt, het hightech segment van de Frankfurt Securities Exchange, onder het symbool "XOS" (SIN 506150). In de Verenigde Staten worden American Depository Shares (ADS's) verhandeld op de NASDAQ onder het symbol "XOSY".Plasmon

persinformatie:
Lilian van Tongerlo Sally Fisher (Marketing Manager EMEA) Mills Hughes & Partners Plasmon Data Limited Tel: +31 (0)40-2110110 Tel: +44 (0) 1763 262963 E-mail: lilian@mills-advertising.com E-mail:sfisher@plasmon.co.uk