Fontys


dinsdag 22 oktober 2002

Nieuwe directeur bij Fontys Hogeschool Werktuigbouwkunde

De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft mr. Nus Waleson per 1 januari 2003 benoemd tot directeur van Fontys Hogeschool Werktuigbouwkunde. Hij is momenteel lid van het Management van de Fontys Hogeschool Management, Economie en Recht. Deze benoeming is onderdeel van het Fontys mobiliteitsbeleid.

Waleson studeerde Nederlands recht aan de universiteit van Amsterdam. Hij werkte enige jaren als docent bij Schoevers, gevolgd door een functie bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. In 1992 trad hij als docent in dienst bij de rechtsvoorganger van de huidige Fontys Hogeschool Management Economie en Recht. In 1998 werd hij bij deze hogeschool projectleider curriculumvernieuwing, plaatsvervangend directeur en teammanager. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het instituut, initieert en ontwikkelt nieuwe opleidingen, ontwikkelt en verzorgt regulier en contractonderwijs en is daarnaast secretaris van de examencommissie.

Waleson vindt deze nieuwe functie een uitdaging. Hij wil als niet-technicus zijn kennis en onderwijservaring graag inzetten voor een opleiding die mensen aflevert die hij altijd heeft bewonderd: mensen die in staat zijn werkelijk iets concreets te maken. Daarbij acht hij het van bijzonder belang dat verschillende mensen - bijvoorbeeld technici en mensen met een niet technische achtergrond - in staat zijn met elkaar in gesprek te gaan en te blijven. Daarvoor is het noodzakelijk dat men elkaar tenminste verstaat: zonder verstaan geen begrip, zonder begrip geen resultaat en zonder resultaat geen progressie. In het leren te verstaan ligt volgens Waleson een belangrijke opdracht van het onderwijs.

Het Fontys mobiliteitsbeleid - ingevoerd in 2000 tijdens het reorganisatieproces genaamd Winterlied- houdt in dat elke vier tot vijf jaar een deel van het Fontys management in nieuwe functies wordt geplaatst. In de periode tussen juni en oktober 2002 zullen volgens de huidige planning een tiental managers van functie veranderen.