Gemeente Hoogeveen

23 oktober 2002

* Riegshoogtendijk wordt een gemeentelijke weg *
* Raad houdt vergadering *

* Open huis school Noordscheschut *

* Fietsenverkoop *

* Reinigen riool *

* Verbetering bermen langs de Barsweg *

* Schoonmaakbeurt voor rioolgemalen *

* Asfalt voor tegels langs Zuiderweg *

* Commissie voor bezwaarschriften *

* Kermis *

* Geen spreekuur *

* Trouwen op het internet *

* Oud papier *

* Info-avond over plan speelterrein *

* Op de fiets naar de autoboulevard *

* Kandidaten gezocht voor Kroonzegelprijs *
* Laatste zondag Kindermaand *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de
+ Gehandicaptenparkeerplaatsen *

+ Wet milieubeheer *

+ Meldingen Amvb's *

+ Bouw- en Woningtoezicht dag dicht *
+ Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen *
+ Verleende bouwvergunningen *

+ Bouwvergunning met instandhoudingtermijn *
+ Inspraakprocedure evenementenbordenbeleid *
+ Ontwikkelingssamenwerking *

Provincie draagt aantal wegen over aan Hoogeveen

Riegshoogtendijk wordt een gemeentelijke weg

De provincie draagt op 1 januari 2003 de Riegshoogtendijk tussen Hollandscheveld en de grens met Overijssel over aan de gemeente Hoogeveen. Ook worden dan andere (delen van) wegen aan de gemeente overgedragen. Het gaat om de Mr. Cramerweg en het gedeelte binnen de bebouwde kom van de N347 richting Westerbork.. Gedeputeerde Staten hebben dat onlangs besloten.

De provincie vindt dat de wegen niet goed passen in het beeld van provinciale wegen. De wegen hebben inmiddels meer een stedelijk karakter. Bovendien kan de gemeente de gladheidsbestrijding op de Riegshoogtendijk en de weg naar Westerbork efficienter doen, omdat de wegen beter aansluiten op het gemeentelijke wegennet.

Verkeersveiliger

Nu de Riegshoogtendijk onder beheer van de gemeente komt zal de gemeente het herinrichtingsplan voor deze weg uitvoeren. Het plan is ontwikkeld door de provincie en de gemeente in samenspraak met de aanwonenden. Over de plannen hebben provincie en gemeente in april een informatieavond gehouden in Hollandscheveld.

Het ligt in de bedoeling de Riegshoogtendijk veiliger te maken. Er komen plateaus op kruispunten, een andere belijning en er wordt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur ingesteld. De uitvoering begint in de loop van 2003.

Bruidsschat

Meer wegen betekent meer geld voor onderhoud. Daarom krijgt de gemeente voor de drie wegen eenmalig ¤ 510.000 voor onderhoud en reparaties de komende jaren. Bovendien krijgt Hoogeveen nog eens ¤ 139.000 voor het verkeersveilig inrichten van de Riegshoogtendijk.

Raad houdt vergadering

De gemeenteraad van Hoogeveen houdt donderdag 31 oktober zijn vergadering in het gemeentehuis van Hoogeveen. De vergadering, die openbaar is begint om 18.30 uur. De agenda vermeldt onder meer:
* Spreekrecht burger.

* Vragenronde.

* Toekennen en afwijzen van verzoeken van diverse bewoners uit De Punter, De Waring, De Spits, De Tjalk en Het Roefje om vergoeding planschade.

* Beslissen op bezwaarschrift F. Stam c.s. (vestiging voorkeursrecht op onroerende zaken binnen Buitenvaart II)

* Initiatiefvoorstel inzake vaststellen gedragscode voor bestuurders.

* Initiatiefvoorstel inzake behandeling ingekomen stukken voor de raad.

* Vaststellen notitie evaluatie ontwikkelingssamenwerking periode 1997 - 2001.

* Vaststellen bestemmingsplan Wolfsbos, deelplan De Wielewaal.
* Begrotingswijziging(en) van de algemene dienst 2002.
* Algemene beschouwingen en eerste reactie college met betrekking tot begroting 2003 en meerjarenraming 2003 - 2006. Spreekrecht
Aan het begin van de raadsvergadering kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Alle insprekers hebben samen ten hoogste 30 minuten de tijd opmerkingen te maken.Het mag alleen gaan over punten die op de agenda staan. Per persoon is maximaal 5 minuten beschikbaar.

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit uiterlijk 48 uur voor de vergadering meedelen aan raadsgriffier J.P. Wind, tel 291201.
De commissie Omgeving vergadert vanavond, woensdag 23 oktober, in de raadzaal in het raadhuis in Hoogeveen. De vergadering die om 19.30 uur begint is openbaar. Op de agenda staat onder andere: De commissie Bestuur houdt morgen, donderdag 24 oktober, een vergadering in Commissiekamer 1 in het raadhuis. De vergadering die openbaar is begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder meer: Open huis school Noordscheschut
Aanstaande vrijdag 25 oktober wordt het gerenoveerde gebouw van basisschool Het Blokland in Noordscheschut feestelijk heropend. 's Middags is de officiële opening en 's avonds wordt een open huis gehouden van 19.00 uur tot 20.30 uur.
Op zaterdagmorgen 26 oktober staan de deuren van de basisschool ook open voor belangstellenden die de gerenoveerde school van binnen willen bekijken. Het open huis is dan van 10.30 uur tot 12.00 uur. Fietsenverkoop

Bureau Toezicht houdt zaterdag 26 oktober een fietsenverkoop in politiebureau 't Haagje. (ingang Kaapplein). U kunt de fietsen bezichtigen van 10.00 tot 10.30 uur. De verkoop begint om 10.30 uur. Reinigen riool

De firma Van de Weg is deze week begonnen met het reinigen van het gehele gemeenteriool in Pesse, Fluitenberg en in Spaarbankbosch. Het karwei neemt ongeveer drie weken in beslag. De firma Van de Weg is in Pesse begonnen.
Verbetering bermen langs de Barsweg
Maandag 28 oktober begint de gemeente met verbetering van de bermen langs de Barsweg tussen het Zuideropgaande en de Dorpsstraat. De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken.

De Barsweg is in die periode afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een omleidingsroute via de Carstensdijk aangegeven. Schoonmaakbeurt voor rioolgemalen
De firma Rimato zal in opdracht van de gemeente Hoogeveen de minigemalen in het gebied Noordscheschut-Oost reinigen. Het karwei begint maandag 28 oktober en neemt ongeveer twee weken in beslag. Asfalt voor tegels langs Zuiderweg

De gemeente voert deze week werkzaamheden uit aan de fietspaden langs de Zuiderweg tussen de Carstenstraat en de Schutstraat. Tegels bij bomen worden vervangen door asfalt. De Zuiderweg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer, uitgezonderd aanwonenden. De omleiding wordt met borden aangegeven.
Collecten

Deze week wordt gecollecteerd voor de Stichting Woord en Daad. Volgende week gaan collectanten langs de deur voor Diabetes Fonds Nederland.
Commissie voor bezwaarschriften

De bezwaarschrtiftencommissie houdt woensdag 30 oktober een hoorzitting in het commissiekamer 2 in het gemeentehuis van Hoogeveen. De zitting is openbaar. De agenda ziet er als volgt uit: 15.30 uur:
Bezwaarschrift van mevrouw H. Annen tegen een besluit van burgemeester en wethouders waarbij de aanvraag van mevrouw Annen om een parkeerplaats op kenteken aan de Kreuzestraat 28 te Hollandscheveld is afgewezen.
Kermis
Tot en met zondag 27 oktober wordt op het Beukemaplein een kermis gehouden. In verband hiermee zal het plein beperkt te gebruiken zijn als parkeergelegenheid.

Geen spreekuur
Het spreekuur van wethouder Leistra op maandag, 28 oktober komt te vervallen.
Trouwen op het internet
Deze week kunt u via het internet weer twee huwelijken bijwonen.

Vrijdag 25 oktober

* 13.00 uur. Johannes Bouwers en Claudia Gertrudis Helena Keizers
* 14.30 uur. Johannes Cornelis Adrianus Stevens en Christina Colenbrander

Om de trouwerijen te zien typt u: www.hoogeveen.nl en klikt u op het cameraatje.
Oud papier
Donderdag 24 oktober
Basisschool Apollo in Krakeel. Het papier wordt vanaf 18.30 uur opgehaald. Papier graag gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten. Plastic zakken worden niet meegenomen.

Basisscholen 't Rastholt en De Regenboog. Het oud papier kan worden gebracht naar de containers op het parkeerterrein aan de Tilber (bij de sporthal) in Hoogeveen.

Basisschool De Krullevaar. Het oud papier wordt opgehaald vanaf 18.30 uur.

Info-avond over plan speelterrein

In de Ichtuskerk aan de Rozenstraat 1 wordt dinsdag 12 november een informatieavond gehouden over de inrichting van een speelterrein voor de buurt rond de Asterstraat en de Begoniastraat. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Er si inmiddels een voorstel gemaakt in samenwerking met een werkgroep uit de buurt. Het gaat om een speelterrein voor kinderen tot en met 12 jaar met een mandschommel, een speel-/klimtoestel, een duikelrek en twee veerelementen. Het plan ligt ter inzage van donderdag 24 oktober tot en met 8 november in het kantoor van Buurtbeheer (tijdens spreekuur of op afspraak) aan de Koekoeklaan 5 en bij de heer Slot aan de Begoniastraat 9 (tussen 18.00 en 19.00 uur). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Buurtbeheer of met leden van de werkgroep spelen Asterstraat / Begoniastraat (E. Wassens, Begoniastraat 7 en M. Nijmeijer Begoniastraat 5)

Op de fiets naar de autoboulevard

Vorige week donderdag kreeg Lucas Greve een nieuwe fiets. De directeur van Greve Holding BV is een van de ondernemers die op Buitenvaart een nieuw bedrijf gaat vestigen. De Fordgarage komt op de autoboulevard, waar in ieder geval ook dealerbedrijven komen voor Saab en Peugeot.

De dealerwereld is stevig in beweging. Ook daarom is de nieuwe autoboulevard op Buitenvaart een goede zaak. De bedrijven zijn uitstekend bereikbaar vanaf de A37 en liggen pal in het zicht vanaf de Mr. Cramerweg, kortom: een toplocatie voor autobedrijven. Er zijn nog vijf kavels beschikbaar op de autoboulevard.

Lucas Greve kan in de toekomst dus op de fiets naar z'n bedrijf, foto: André Weima. Greve nam samen met zijn zoon Floris de (oranje) fiets in ontvangst van bedrijfscontactfunctionaris Elly Boer. Het was de prijs voor de ballonnenwedstrijd die dinsdag 27 augustus de officiële oplevering van Buitenvaart opluisterde. De ballonnen dreven in westelijk richting. Twee meisjes in Havelterberg, Nicky Hu"hl en Yvonne van der Zweerde, vonden een aantal ballonnen en stuurden de kaartjes retour. Daarop stonden ook de bedrijven vermeld die op 27 augustus bij het feestelijk ontbijt aanwezig waren en Greve Holding kwam bij de loting als winnaar uit de bus. Lucas Greve kan in de toekomst dus op de fiets naar z'n bedrijf.

Kandidaten gezocht voor Kroonzegelprijs

De jaarlijkse strijd om de Kroonzegel is weer losgebarsten. De Kroonzegel is een leefbaarheidsprijs voor bewoners(groepen) in de gemeente Hoogeveen. De prijs bestaat uit een geldbedrag, veel positieve publiciteit en 'eeuwige roem'.

Om dit laatste te bevorderen krijgen de prijswinnaars een plaquette uitgereikt die in de straat of bij het project wordt opgehangen. Het geldbedrag mag naar eigen inzicht worden besteed, in nauw overleg met het wijkteam Buurtbeheer, mits het een relatie heeft met de leefbaarheid in de directe omgeving.

Verbetering leefbaarheid

Iedereen die in het afgelopen jaar, in samenwerking met medebewoners, actief is geweest om de leefbaarheid in de eigen buurt of straat te verbeteren, komt in aanmerking voor de Kroonzegel.

Het kan van alles zijn. Enkele voorbeelden zijn: de aanleg van een nieuwe speelvoorziening, het verkeersveiliger maken van de straat, achterpadverlichting of het bezoeken van zieke medebewoners.

Voor 13 december

Bij het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp zijn deelnameformulieren verkrijgbaar. U kunt meedoen in één van de drie categorieën. Dat zijn:

* ouderen en senioren-complexen

* nieuwe aanleg en projecten

* bestaande bouw

Elke categorie kent straks één winnaar. Deze drie winnaars zullen uiteindelijk strijden om de hoofdprijs. U mag uw aanmelding voorzien van bijlagen, door bijvoorbeeld krantenartikelen, notulen van vergaderingen of foto's bij te voegen, als u denkt dat u daardoor meer kans maakt op een prijs. Ook bent u in de gelegenheid om uw activiteiten tijdens de uitreiking van de Kroonzegel te presenteren. Dit dient u dan op het aanmeldingsformulier te vermelden. Uiterste inschrijfdatum is vrijdag 13 december 2002.

Prijsuitreiking in januari

De leefbaarheidsprijs is ingesteld door de Stuurgroep Buurtbeheer. In december beoordeelt de stuurgroep alle aanmeldingen. De uitreiking van de Kroonzegel 2002 is op maandagavond 27 januari 2003 in de burgerzaal van het raadhuis.

Voor meer informatie over de leefbaarheidswedstrijd kunt u bellen met het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp. De telefoonnummers vindt u op bladzijde 46 van de gemeentegids 2002-2003 of op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl. (digitaal gemeentehuis - bouwen en woonomgeving - woonomgeving - buurtbeheer).

Laatste zondag Kindermaand

Zondag 27 oktober kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd weer aan allerlei activiteiten meedoen in het kader van 'Oktobermaand Kindermaand'. Op zondagmiddag 27 oktober openen 16 Drentse culturele instellingen voor deze kinderen gratis hun deuren.

Het programma is weer bijzonder gevarieerd: van ganzenspeurtocht tot kunstwerken bekijken en van theatervoorstellingen tot rondleidingen door sprookjesfiguren. Doel van 'Oktobermaand Kindermaand' is kinderen binnen en buiten Drenthe kennis te laten maken met het rijke culturele leven in onze provincie en zo kind en cultuur dichter bij elkaar te brengen.

Gratis

Zondagmiddag 27 oktober is de laatste mogelijkheid om mee te doen aan Oktobermaand Kindermaand. Voor kinderen van de basisschoolleeftijd is het bezoek zelfs gratis!

In Hoogeveen zijn het Glasmuseum en Museum De 5000 morgen open. De 5000 Morgen (Hoofdstraat 9) houdt een Kinderrondleiding (14.30 uur, 8+), en een educatief programma over streekdrachten 'In 't goeie goed' (6+), van 13 tot 17 uur.

Demonstraties

Glasmuseum Hoogeveen (Brinkstraat 5) geeft demonstraties glasmuseum glasblazen om 12, 14 en 15.30 uur. Via een video vertelt een clown over glas. Verder alles over het maken van knikkers, van 12 tot 17 uur.
Voor informatie over andere Drentse instellingen die hun deuren gratis open stellen voor basisschoolkinderen kunt u terecht op de website van de provincie: www.drenthe.nl.

Mededelingen

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

bestemmingsplan Landelijk Gebied ten behoeve van de volgende
* Drentse-Overijsselse Coöperatieve Kaas BA, voor het bouwen van een poederfabriek op het noordelijk deel van het in voorbereiding zijnde bedrijventerrein Buitenvaart II.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 24 oktober 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om verkeersbesluit nummer 36/1999, waarin een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken werd aangewezen in de Orion te Hoogeveen, in te trekken.

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om verkeersbesluit nummer 38/1999, waarin een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken werd aangewezen in de Orion te Hoogeveen, in te trekken.

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om verkeersbesluit nummer 5/1998, waarin een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken werd aangewezen in de Adriaan Baasstraat te Hoogeveen, in te trekken.

Tegen deze besluiten kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).

Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:44, lid 2 juncto 3:19, lid 2 onder b van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij op grond van de artikelen 8.22 en 8.23 van de Wet Milieubeheer de door hen op 28 juli 1997 aan Culi d'Or te Hoogeveen verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een industriële banketbakkerij gelegen aan de Parmentierstraat 16 te Hoogeveen hebben gewijzigd.

De reden om tot wijziging van de vergunning over te gaan is gelegen in het feit dat de aan de vergunning verbonden voorschriften, gelet op de huidige technische mogelijkheden ter bescherming van het milieu en de ontwikkelingen met betrekking tot de kwaliteit van het milieu, ontoereikend zijn om de nadelige gevolgen voor het milieu zoveel mogelijk te voorkomen c.q. te beperken.

De wijzigingen hebben betrekking op de ammoniakkoelinstallatie, het energieverbruik en het onderhoud van de stook- en verwarmingsinstallaties in de inrichting.

Het besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 24 oktober 2002 tot en met 5 december 2002 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (stadskantoor). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Op grond van het bepaalde in artikel 20.1 juncto artikel 20.10 van de Wet Milieubeheer en artikel 6:7 van de Algemene Wet Bestuursrecht staat tot en met 5 december 2002 beroep open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor:

a. Degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.
b. De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit. c. Degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht. d. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het besluit wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor deze datum bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend.

Het beroepschrift en het eventueel in te dienen verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, respectievelijk aan de voorzitter van deze afdeling. Het adres is Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Meldingen Amvb's

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 8.41, lid 4 van de Wet Milieubeheer bekend, dat in de periode van 11 mei 2001 tot en met 26 september 2002 diverse meldingen zijn ontvangen van inrichtingen die vallen onder een Algemene Maatregel van Bestuur als bedoeld in artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer.

De navolgende meldingen zijn ingediend:

Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen Milieubeheer:
* v.v. Elim, voor het van toepassing worden van dit Besluit op de reeds aanwezige inrichting gelegen aan de Carstenswijk 14 te Elim.
* Sportvereniging H.O.D.O., voor het van toepassing worden van dit Besluit op de reeds aanwezige inrichting gelegen aan de Kerkhoflaan 2 te Hollandscheveld.

* v.v. Sportclub Nieuwlande (SCN), voor het toepassing worden van dit Besluit op de reeds aanwezige inrichting gelegen aan het Oostopgaande 48 te Nieuwlande.

* v.v. Tiendeveen, voor het oprichten van een sportinrichting gelegen aan de Molenweg 4 te Tiendeveen.

* v.v. Hollandscheveld, voor het van toepassing worden van dit Besluit op de reeds aanwezige inrichting gelegen aan Schoonhovenweg 1A te Hollandscheveld.

* Korfbalvereniging Niek Pesse, voor het van toepassing worden van dit Besluit op de reeds aanwezige inrichting gelegen aan de Oostering 22B te Pesse.

* Dans- en Partycentrum Koning-Moltzer, voor het van toepassing worden van dit Besluit op de reeds aanwezige dansschool gelegen aan de Dekkerpassage 140-148 te Hoogeveen.

Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen Milieubeheer:
* Gemeente Hoogeveen, voor het gemeentelijk onderkomen De Ekster gelegen aan de Bentincksdijk 19 te Hoogeveen. De melding heeft betrekking op het oprichten van een gemeentelijk onderkomen als stallingsruimte van materiaal en materieel voor de groenvoorziening. Tevens worden kleine reparatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Besluit mestbassins Milieubeheer:
* De heer B. Russchen, voor het oprichten van een mestsilo met silokap gelegen aan de Coevorderstraatweg 60 te Nieuweroord.

Besluit voorzieningen en installaties Milieubeheer:
* RENDO Netbeheer B.V., voor het oprichten van een gasdrukregel- en meetstation gelegen aan de Buitenvaart I straat nr. 1000 (kad. aand. D5428 (ged.)) te Hoogeveen.

* RENDO Netbeheer B.V., voor het oprichten van een gasdrukregel- en meetstation gelegen aan de Buitenvaart I straat nr. 1000 (kad. aand. D5410 (ged.)) te Hoogeveen.

Besluit bouw- en houtbedrijven Milieubeheer:
* Klussenbedrijf R. Giethoorn, voor het oprichten van een inrichting voor de opslag van bouwmaterialen gelegen aan de Buitenvaart W 20 te Hoogeveen.

De meldingen kunnen met ingang van 24 oktober 2002 op werkdagen tijdens kantooruren worden ingezien bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagniehuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* P. Vuyk, Lindenlaan 29, Hoogeveen, voor een sierkers;
* SGBB, Stationsweg 10, Hoofddorp, voor 2 platanen staande aan de Jennerstraat t.h.v. huisnummers 50 t/m 236.

Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Bouw- en Woningtoezicht dag dicht

De afdeling Bouw- en Woningtoezicht is in verband met een cursus op dinsdag 29 oktober gesloten.

Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen

Bouwaanvragen

* Wal van der L.B., bouwen van een schuur/berging, De Strekel 2
* Otten E., uitbreiden van een woning, De Wanne 15
* Okken H., plaatsen van een dakkapel op de woning, Boerdijk 21, Nieuwlande

* Aannemingsbedrijf A. ter Stege B.V., uitbreiden van een kantoorruimte, Stephensonstraat 3

* Everts R., bouwen van een bijkeuken, De Plevier 41
* Ziekenhuis Bethesda, plaatsen van een tijdelijke uitbreiding, Dr G H Amshoffweg 1

Bouwmeldingen

* Komas Tankstation, plaatsen van een prefab kassagebouwtje, Griendtsveenweg 24

* Man de J.H., bouwen van een schuur, Brummelstraat 20,
* Velde van der H.H., plaatsen van een plantenkas aan een bijgebouw, Schuttevaer 103

* Jonkman J., plaatsen van een blokhut, Dunanthof 1
Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Verleende bouwvergunningen

Bouwvergunningen

* Apotheek Het Dwarsgat, plaatsen van een dubbelzijdige reclamezuil en neonlicht, Dorpsstraat 19, Elim

* Booijink G.H.M., bouwen van een expeditieruimte voor vissen, Kremboong 11, Tiendeveen

* Weno Beheer B.V., bouwen van een automobielbedrijf (Peugot), Buitenvaart 2102 (kavel A9)

* Domesta Woonstichting, uitbreiden van een woning met aanbouw t.b.v. woningaanpassing, De Grutto 55

* Plaat van der J.M., bouwen van een serre, Dorpsstraat 54, Elim
* Noordzij D.W., bouwen van een bijkeuken en veranderen van de voor- en achtergevel, Sirius 24

* Voetbalvereniging "De Weide", verbouwen en uitbreiden van een kantine, Coevorderstraatweg 40, Noordscheschut
* Bouwbedrijf Schutte B.V., bouwen van twee winkels en acht appartementen, van Echtenstraat 29+33

* Hiariej J., wijzigen van de gevels en het bouwen van een bijkeuken/berging en een erker, Deneb 7

* Gemeente Hoogeveen, veranderen en uitbreiden van een onderkomen afd. Groenvoorziening, Bentincksdijk 19

Bouwvergunning met instandhoudingtermijn


* Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde), uitbreiden van een kantoorruimte, Industrieweg 2
van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd van Hoogeveen.

Inspraakprocedure evenementenbordenbeleid

De gemeente heeft nadere richtlijnen opgesteld met betrekking tot de vergunningverlening voor het plaatsen van tijdelijke evenementenborden, voorheen driehoeksborden genoemd. Dit is nodig omdat de criteria voor een vergunning niet altijd helder zijn en deze borden soms verkeersgevaarlijk geplaatst worden.

Vergunningen voor het tijdelijk plaatsen van evenementenborden worden alleen verleend wanneer er sprake is van de aankondiging van een evenement dat plaatsvindt in onze gemeente, waarbij de inhoud van de affiches op de borden betrekking moet hebben op de promotie van een evenement dat voor een breed publiek toegankelijk is. Het evenement dient een cultureel, weldadig, educatief en/of ideëel karakter te hebben of een maatschappelijk belang te dienen. Het commerciële gehalte dient hieraan ondergeschikt te zijn. Evenementen die aan deze definitie voldoen zijn bijvoorbeeld een braderie, rommelmarkt, vlooienmarkt, wielerronde, circus, kermis, theatervoorstelling, expositie en een opendag van een school.

De tekst van de conceptbeleid is in de periode van 25 oktober 2002 tot 25 november 2002 in te zien op de internetsite www.hoogeveen.nl (met een link naar 'Loket' vervolgens 'Communiceren met de gemeente'), op te vragen bij e.a.dam@hoogeveen.nl of in te zien bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken. Op deze afdeling kunt u tevens informatie inwinnen, telefoonnummer 291244. Na 25 november 2002 worden de binnengekomen reacties meegenomen in het besluitvormingsproces.

Ontwikkelingssamenwerking

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in het kader van ontwikkelings-samenwerking een subsidiebedrag van ¤ 450,- toegekend aan Stichting Rusland Kinderhulp ter ondersteuning van diverse projecten in Wit-Rusland.