Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Europese Family Camcorder van het jaar 2002-2003

Samsung digitale camcorder VP-D590i bekroond met EISA-award

Rijswijk, 22 oktober 2002 ­ De European Imaging and Sound Association (EISA) heeft de
digitale camcorder VP-D590i van Samsung Electronics uitgeroepen tot Europese Family Camcorder van het jaar 2002-2003. De jury bestaande uit journalisten van circa 50 audio-, video- en fotomagazines uit 20 Europese landen verkozen de VP-D590i tot winnaar, zowel om de compacte vormgeving als de uitgebreide, gebruiksvriendelijke technische mogelijkheden.

Door de uiterst gebruiksvriendelijke 'Easy-Q' en 'Custom-Q' technologie is de VP-D590i zowel geschikt voor de gemiddelde familiefilmer, als de gevorderde of meer professionele videograaf. Met de Easy Mode-instelling kan de beginnende video-amateur onder alle omstandigheden opnamen maken met een gegarandeerd uitstekende beeldkwaliteit. De gevorderde en meer professionele videograaf beschikt met de Custom Mode-instelling snel en accuraat over alle favoriete instellingen.

Verder beschikt de VP-D590i over de handige 'EZ Navigator' waarmee de meest gebruikte functies met een duimbeweging snel en makkelijk instelbaar zijn, waaronder: manuele of autofocus, sluitertijd en belichting, witbalans, digitale 'special effects', etc. Het 2,5 inch Optimum Vision LCD-scherm met 211K pixels van de VP-D590i geeft zowel binnen als buiten altijd een helder beeld. Door de toepassing van 'Trans-Reflective'-technologie is het LCD-beeldscherm ook geoptimaliseerd voor buitenopnamen: hoe scherper het buitenlicht, des te beter de beeldkwaliteit.

Met de optische zoom kunnen beelden tot 10x dichterbij worden gehaald, terwijl de digitale zoom een beeldvergroting van maar liefst 400x oplevert. De ingebouwde 'Digital Still Camera'-functie maakt het mogelijk makkelijk foto-opnamen te maken en deze op te slaan op de bijgeleverde 8Mb Memory Stick. Met de slimme Fire-Wire I-Link IEEE1394 kunnen beeldopnamen handig worden uitgewisseld met de PC.

De Samsung VP-D590i is vanaf nu verkrijgbaar en de verkoopadviesprijs bedraagt ¤ 1.399,- inclusief B.T.W.
Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen en behaalde in het eerste halfjaar van 2002 een omzet van ¤ 17,1 miljard en over 2001 een totale omzet van ¤ 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugen chips, TFT-LCD schermen, CDMA mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung Electronics actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl.