Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 23 oktober 2002 Publicaties - 23 oktober 2002
Brunssum wil Clemens Brocken (Maasbree) als burgemeester Stedelijke vernieuwing in Brunssum RECONSTRUCTIE BODEMPLEINROUTE: Koopzondagen 2002 Deel Akerstraat vanaf 12 oktober open SOCIALE ZAKEN / ZORG EN WONEN: VERKEER/VERVOER: Afdeling Wonen & Zorg verhuist naar nieuw adres Wegwerkzaamheden Kerkeveld vanaf 16 oktober
Parkeerverwijssysteem helpt bezoekers
Brunssum krijgt eervolle vermelding Werksleutel 2002 Verkeersspreekuur Gemeente vergoedt eigen kosten gebitsprothese
Gemeente geeft PC's aan klanten Sociale Zaken DUALISME IN DE GEMEENTEPOLITIEK:
Info ReisNet Parkstad Limburg Dualisme in de gemeentepolitiek Inspreekuur voor burgers
MILIEU:
Gratis compost in oktober
Ondergrondse afvalcontainers in Brunssum
Vertrouwenscommissie doet unanieme voordracht Brunssum wil Clemens Brocken (Maasbree) als burgemeester

De gemeenteraad van Brunssum heeft de heer mr. drs. C. (Clemens) M.A. Brocken (53) voorgedragen als kandidaat om burgemeester te worden van Brunssum. De heer Brocken is sinds 1992 burgemeester van Maasbree in Noord-Limburg. Hij is gehuwd en lid van het CDA.

De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen periode, in een goede onderlinge verstandhouding, gesprekken gevoerd met vijf sollicitanten. Hiervan waren er twee die met hun ervaring en achtergronden goed aansluiten bij het profiel dat Brunssum, in samenspraak met de burgers, voor deze functie heeft opgesteld. Na intensief beraad over de volgorde op de voordracht besloot de vertrouwenscommissie unaniem om de heer Brocken op nummer een te plaatsen. De nummer twee op de voordracht is de heer H.J. Meijers, burgemeester van Onderbanken.

De heer Brocken is geboren in Geldrop en begon zijn loopbaan als assistent controller bij NV Duphar, een industriegroep van Philips. Daarna volgden nog verschillende functies bij de Technische Universiteit in Eindhoven.
Zijn loopbaan in het openbaar bestuur startte in 1987, als wethouder Economische Zaken in Eindhoven. Vervolgens werd hij in 1992 burgemeester van Maasbree, een functie die hij tot op heden bekleedt.
---