Provincie Zuid-Holland

Persbericht

22-10-2002
Gedeputeerde Hallensleben wacht niet op tweede kamer Geen uitstel Wet op de Jeugdzorg

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben het provinciaal beleidskader Jeugd 2003-2006 vastgesteld. Tijdens de behandeling hiervan heeft gedeputeerde Edit Hallensleben erop gewezen dat de val van het kabinet Balkenende gevaar kan opleveren voor de invoering van de Wet op de Jeugdzorg.

Net als bij de val van het kabinet Kok is de kans aanwezig dat de behandeling van de Wet op de Jeugdzorg opnieuw wordt uitgesteld. Hallensleben: "Ik verwacht niet dat het onderwerp controversieel verklaard wordt. Wel is het gevaar aanwezig dat de discussie over de inhoud en het financieel kader van de wet vertraagd wordt. De provincie wordt in de nieuwe wet verplicht te zorgen voor voldoende aanbod in de jeugdzorg. Er moet dan wel genoeg geld zijn om dat waar te maken."

Hallensleben wacht niet op behandeling in de Tweede Kamer en gaat door op de ingeslagen weg. Zo zal de Stichting Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland op 1 januari 2003 zijn gerealiseerd. Ook zullen de wachtlijsten bij het bureau jeugdzorg per 1 januari 2003 zijn weggewerkt en zal 80% van de jeugdigen, bij een gelijkblijvend aantal aanmeldingen, het bureau jeugdzorg doorlopen hebben binnen de hiervoor geldende normen. Tevens worden er door provincie extra middelen ingezet voor de verbetering van de huisvesting van de jeugdzorgvoorzieningen. Samen met de jeugdzorgaanbieders zet de provincie ook extra middelen in voor een adequate ICT-infrastructuur.

Het provinciaal beleidskader jeugd 2003-2006 is richtinggevend voor onder andere het bureau jeugdzorg Zuid-Holland, het zorgaanbod in Zuid-Holland en de samenhang tussen preventief jeugdbeleid en jeugdzorg.