Politie Gelderland-Midden

Arnhem, Aanhouding ex-vriend terzake poging tot doodslag en Publicatiedatum: 22-10-2002

Maandagmiddag, 21 oktober rond 13.10 uur, kreeg de politie een melding van getuigen, die zagen dat op de Catharijnestraat in Arnhem een vrouw die op het trottoir liep, door een man met geweld in een auto getrokken werd.
Daarbij zou ook een vuurwapen gezien zijn. De auto, bestuurd door een tweede man, reed weg in de richting Willemstraat. Tien minuten later kreeg de politie een melding van bewoners op de Pastoor Bosstraat dat de vrouw - zeer overstuur - bij hen was komen aanlopen. De vrouw, 34 jaar uit Arnhem, deed later op het politiebureau aangifte van poging tot doodslag en wederrechtelijke vrijheidsbeneming door haar ex-vriend, een 32-jarige man uit Arnhem. Volgens de vrouw heeft de man het vuurwapen op haar gericht, en de trekker overgehaald, maar het wapen weigerde.
De man werd later die avond op verzoek van de recherche in Arnhem door de politie in Almere aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau in Arnhem en heeft een bekentenis afgelegd. Hij heeft verklaard het wapen te hebben weggegooid. De man is in verzekering gesteld. Diezelfde avond meldde zich bij de politie in Lelystad tevens de bestuurder van de auto, een 28-jarige man uit Arnhem. De man heeft een verklaring afgelegd en is daarna weer heengezonden.

///
Peter Meijer, communicatie AVZ tel. 026-3524308


---

Doesburg, banden van zeven auto's lek gestoken
Publicatiedatum: 22-10-2002

Baldadige personen hebben aan de Monseigneur Bekkerslaan banden van zeven auto's lek gestoken. Dit moet gebeurd zijn tussen zaterdag 19 oktober 09.00 uur en maandag 21 oktober 23.10 uur. In bijna alle gevallen gaat het om één lek gestoken band per auto; bij één wagen waren twee banden lek gestoken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, banden van vier auto's lek gestoken
Publicatiedatum: 22-10-2002

Van vier auto's in Ede zijn tussen 18 ('s avonds) en 22 oktober ('s ochtends) de banden lek gestoken. De auto's stonden geparkeerd aan de Irenelaan, Isaac Israelsstraat en de Nieuwe Maanderbuurtweg (twee wagens). Per auto is steeds één band lek gestoken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, gewonde bij aanrijding
Publicatiedatum: 22-10-2002

Een 50-jarige bromfietser uit Lunteren heeft maandagmorgen (07.40 uur) zijn arm gebroken. Dit gebeurde op de kruising
Bennekomseweg/Reehorsterweg. Een 27-jarige automobilist uit Ede sloeg rechtsaf, maar verleende geen voorrang aan de bromfietser die op het fietspad naast hem reed en rechtdoor reed. Een botsing, waarbij de man uit Lunteren dus gewond raakte, was het gevolg.