Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems verslaat concurrentie in klanttevredenheid voor tweede opeenvolgende jaar

Waardenburg, 22 oktober 2002 - Een onafhankelijk marktonderzoek door FIND/SVP wijst uit dat 86 procent van alle wereldwijde klanten van Hitachi Data Systems (HDS), 's werelds snelst groeiende enterprise storage-leverancier en dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), 'uiterst tevreden' tot 'zeer tevreden' zijn over de service en support van hun leverancier. HDS verslaat op dat gebied concurrenten als EMC2 en IBM. HDS kreeg in het onderzoek betere beoordelingen op 18 van de 19 service- en supportcriteria dan concurrent EMC2. Ook op het gebied van systeemprestaties scoorde HDS het hoogste: 95 procent van de klanten was tevreden met de technische prestaties van de HDS-producten.

"Klanttevredenheid is onze hoogste prioriteit", zegt Dave Roberson, President en COO van Hitachi Data Systems. "Het is goed te weten dat onze activiteiten op het gebied van service, technologie en support voor het tweede opeenvolgende jaar hoog gewaardeerd worden door onze klanten. Deze hoge klanttevredenheid, gecombineerd met onze voortdurende groei in marktaandeel, verstevigt onze positie als leidende partij in de storage-markt."

Het onderzoek werd uitgevoerd in de Verenigde Staten, in de regio's EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) en APIA (Azië, de Pacific en Zuid- en Midden-Amerika). Daarbij werd vooral gekeken naar:
- het beschikken over een goed beeld van de eisen van de klant;
- in staat zijn de gevraagde producten en oplossingen te leveren;
- de kwaliteit van de dienstverlening tijdens de initiële installatie;
- het bieden van metingen op het gebied van responstijden en doorvoer;
- gelijktijdige datamigratie.

De tevredenheid over de technische prestaties van de HDS-systemen is het hoogst in vergelijking met de concurrentie. In EMEA kwam de tevredenheid uit op 95 procent, in het APIA-gebied op 85 procent en in de Verenigde Staten op 81 procent. De hoogste score voor EMC2 was 66 procent in de Verenigde Staten. IBM behaalde 65 procent in EMEA.

Het onderzoek toonde tevens aan dat het grootste deel van de klanten storage-oplossingen inzet van meer dan één leverancier. 92 procent van de Amerikaanse klanten, 81 procent van de EMEA-klanten en 86 procent van de APIA-klanten maakt gebruik van heterogene omgevingen. 43 procent van alle respondenten maakt voor meer dan helft van zijn opslagbehoefte gebruik van systemen van HDS.

Het onderzoeksbureau FIND/SVP betrok 222 wereldwijde klanten in het onderzoek en ondervroeg het senior management. Elk onderzocht bedrijf beschikte over tenminste 10 procent HDS-, EMC2- en/of IBM-storage-systemen.

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems helpt ondernemingen hun informatie optimaal in te zetten. Daartoe zet HDS haar TrueNorth-strategie in, gericht op storage-oplossingen die informatie-infrastructuren vereenvoudigen, beveiligen en optimaliseren. HDS levert enterprise-klasse en modulaire storage-systemen, storage-managementsoftware en professional services. Deze eigen oplossingen worden aangevuld met de beste producten van derde partijen dankzij een aantal strategische allianties. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in 170 landen en op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven met circa 320.000 werknemers. De omzet in het fiscale jaar 2001, dat eindigde op 31 maart 2002, bedroeg $60,1 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid gamma van producten, waaronder informatiesystemen, elektronica, componenten, consumentenproducten en industriële producten, en levert financiële diensten.

Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd.