Ingezonden persbericht

Adobe komt met nieuwe Document Server voor het dynamisch genereren van Adobe PDF-bestanden
Geautomatiseerde productie van Adobe PDF-documenten verhoogt efficiëntie en verlaagt kosten

Amsterdam, 21 oktober 2002, (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van Network Publishing, heeft vandaag de Adobe Document Server aangekondigd, waarmee bedrijven automatisch en op maat Adobe PDF-bestanden en -formulieren kunnen samenstellen. PDF staat voor het bekende Portable Document Format van Adobe. Adobe Document Server helpt de kosten van het produceren en verwerken van documenten te verlagen, doordat klanten steeds op dynamische wijze unieke documenten kunnen genereren, geheel op maat van de persoon met wie wordt gecommuniceerd.

Grote organisaties, zoals financiële instellingen, productiebedrijven en overheidsinstellingen, moeten hun documenten sneller kunnen produceren. De meeste oplossingen zijn echter niet betrouwbaar genoeg om te worden ingezet als toepassing op bedrijfsniveau. Adobe Document Server maakt deel uit van de nieuwe reeks serverproducten en oplossingen die Adobe vandaag heeft aangekondigd (zie aparte aankondiging) en stelt organisaties in staat om hun documentenstroom te integreren in bedrijfskritieke gegevens.

"Stellent heeft jaren met Adobe samengewerkt om het maken, beheren en publiceren van informatie op internet en in de vorm van Adobe PDF-bestanden te automatiseren", aldus Dan Ryan, als Senior Vice President van Stellent verantwoordelijk voor Marketing & Business Development. Stellent is een wereldwijde aanbieder van oplossingen voor content-management, met klanten als Procter & Gamble en Merrill Lynch. "De architectuur van Adobe Document Server ondersteunt de schaalbaarheid en prestaties die onze klanten nodig hebben in een serveromgeving met veel verkeer. Tegelijkertijd zorgen de geavanceerde mogelijkheden van deze nieuwe oplossing ervoor dat onze klanten hun bestaande Adobe PDF-gegevens kunnen blijven gebruiken en uiteenlopende informatie kunnen inzetten voor nieuwe documenten die langs elektronische weg kunnen worden bezorgd aan medewerkers, partners en klanten."

Adobe Document Server is gebouwd op een open architectuur, zodat het systeem gemakkelijk kan worden geïntegreerd in bestaande ERP- en CRM-systemen (Enterprise Resource Planning en Customer Relationship Marketing), systemen voor content- en documentbeheer en de bekende databases. Met behulp van deze serversoftware kunnen bedrijven het samenstellen van documenten automatiseren, zoals technische handleidingen, brochures, offertes en beleidsdocumenten. Tevens kunnen hiermee elektronische formulieren worden gemaakt, op maat, met vooraf ingevulde velden. Ook het maken van rapporten wordt eenvoudig, inclusief tabellen en grafieken, die dynamisch worden gegenereerd op basis van gegevens uit een database.

Werkwijze Adobe Document Server
Adobe Document Server wordt geïntegreerd in de bestaande workflows en webinterfaces via een eenvoudige XML-opdrachtenstructuur. Dit maakt het voor de eindgebruikers mogelijk om zelf documenten te maken en samen te stellen. Een beleggingsadviseur bijvoorbeeld, kan op deze manier heel specifieke informatie naar zijn cliënt sturen: een persoonlijke brief, alle actuele informatie over de beleggingen van die cliënt en een prospectus voor een nieuw beleggingsfonds bijvoorbeeld. Dit op maat gemaakte Adobe PDF-document wordt naar de adviseur gestuurd voor controle en gaat vervolgens per e-mail naar zijn cliënt.

Adobe Document Server is gebouwd op basis van beproefde Adobe-componenten als Adobe PDF, Acrobat Distiller®, FrameMaker®, Photoshop® en Illustrator®. In de bestandsindeling van deze programma's kunnen sjablonen worden gemaakt voor de diverse documenten en formulieren van de organisatie, op basis waarvan Adobe Document Server vervolgens op geheel dynamisch wijze nieuwe Adobe PDF-documenten genereert. Adobe heeft meer dan 400 miljoen exemplaren van Acrobat Reader verspreid, het programma waarmee op een gemakkelijke manier PDF-bestanden kunnen worden weergegeven en afgedrukt, altijd en overal en op vrijwel elk apparaat.

Doordat API's worden ondersteund voor Java, Perl, COM en Simple Object Access Protocol (SOAP), kunnen programmeurs zelf, met tools die ze al kennen, scripts schrijven waarmee het maken van Adobe PDF-documenten verder kan worden geautomatiseerd. Adobe Document Server kan ook overweg met XML-opdrachten en ondersteunt Extensible Style Language Formatting Objects (XSL-FO), een norm voor het beschrijven van de manier waarop een XML-document moet worden opgemaakt voor uiteenlopende media.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Document Server is naar verwachting eind 2002 leverbaar. Meer informatie vindt u op http://www.adobe.nl/products/server/main.html

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwikkelt software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe, met het hoofdkantoor gevestigd in San Jose (Californië), is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. ###

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat Distiller, FrameMaker, Photoshop en Illustrator zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

Voor meer informatie of een persoonlijk gesprek met Adobe betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met:
>

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum