Praktijkonderzoek Veehouderij

Heeft u een nieuwe oplossing gezien voor MINAS?

Webbericht

Project Praktijklab NL

Nieuwe bemestingstechnieken inventariseren, testen en beter verspreiden is het doel van het project Praktijklab NL. Maar ook teelttechnieken en nieuwe ideeën in de veevoeding zijn belangrijk. De vernieuwingen moeten bijdragen aan het verlagen van het mineralenoverschot en nu al ergens toegepast worden. Praktijklab NL wordt uitgevoerd door Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) en Praktijkonderzoek Veehouderij (PV) in samenwerking met DLV Adviesgroep.

Voor de inventarisatie zoeken we namen van telers, toeleveranciers, voorlichters en belangenorganisaties die nieuwe ideeën of technieken toepassen. In het vervolg van dit project kunnen een aantal veelbelovende innovaties worden getest. In de derde fase zal de kennis over de meest effectieve innovaties via het project worden verspreid.

Criteria

Niet elke innovatie is even veelbelovend of toepasbaar. In vogelvlucht zijn die criteria:

* draagt bij aan de mogelijkheden om aan Minas te voldoen
* vermindert het overschot op de stikstof- of fosfaatbalans van een bedrijf

* is kosteneffectief (met of zonder vermindering Minasheffing?), of kan dat zijn, wanneer de innovatie op grotere schaal wordt ingevoerd

* is goed inpasbaar op het bedrijf (er is bijvoorbeeld geen extra, moeilijk te verkrijgen arbeid nodig)

* wordt al ergens toegepast

Kent u iemand die een handige innovatie heeft bedacht? Geef zijn/haar naam, adres en telefoonnummer door aan Bert Philipsen.


---

© Praktijkonderzoek Veehouderij - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 22-10-2002 11:50.