Gemeente Den Haag

2002-10-22: Omgeving Zuiderparkstadion verboden terrein voor relschoppers


---

Met ingang van 1 november 2002 is de omgeving rond het Zuiderparkstadion verboden terrein voor op rellen beluste voetbalsupporters. Burgemeester en wethouders hebben besloten het zogeheten stadionomgevingsverbod op te nemen in de plaatselijke APV. Relschoppers kunnen via dit verbod in het vervolg worden geweerd uit de omgeving van het Zuiderparkstadion.

Steeds vaker doen zich op speeldagen niet alleen in, maar ook direct buiten voetbalstadions problemen voor. Hierbij valt te denken aan situaties vòòr of na de wedstrijd, bij de aankomst dan wel het vertrek van uit- en thuissupporters. Het meest recente voorbeeld hiervan is de wedstrijd ADO Den Haag tegen Volendam van 22 mei jongstleden. Het stadionomgevingsverbod kan worden opgelegd aan supporters die op een speeldag in de omgeving van het Zuiderparkstadion of in het stadion zelf de openbare orde verstoren. Als ze een omgevingsverbod opgelegd hebben gekregen mogen de relschoppers zich niet meer in de omgeving van het Zuiderparkstadion ophouden. In de regel zal in een dergelijk geval via de KNVB ook een stadionverbod worden opgelegd, waardoor óók het Zuiderparkstadion zelf verboden terrein is.

Onder andere de gemeenten Arnhem (BVO Vitesse) en Nijmegen (BVO NEC) zijn Den Haag reeds voorgegaan met het opnemen van het stadionomgevingsverbod in de plaatselijke APV.

last update: 22-10-2002 16:41:19 ;pag.: 16336; auteur: 616;cat.: