Provincie Drenthe

GS besluiten van 22 oktober 2002

Assen, 22 oktober 2002
Persberichtnummer 02-111



Bestemmingsplan Kampeerbedrijf Tolhek in Anderen goedgekeurd GS hebben het bestemmingsplan Kampeerbedrijf Tolhek in Anderen goedgekeurd. Het gaat om de uitbreiding van het aantal toeristische plaatsen van 20 naar 67 en de bouw van een tweede toiletgebouw. De uitbreiding, die geprojecteerd is aan de noord- en oostzijde van het huidige kampeerterrein, is inmiddels gerealiseerd. GS hadden hier vorig jaar al een verklaring van geen bezwaar voor afgegeven. De uitbreiding past binnen de uitgangspunten van het provinciaal beleid ten aanzien van toerisme en recreatie én plattelandsontwikkeling. Het terrein is in de winterperiode niet bezet en er zijn geen grootschalige voorzieningen. Het plan voorziet bovendien in natuurontwikkeling, landschappelijke inpassing en andere duurzaamheid-maatregelen op het terrein.

Bestemmingsplan Havelte-dorp grotendeels goedgekeurd Het bestemmingsplan Havelte-dorp is door GS grotendeels goedgekeurd. Hiermee worden 11 verouderde bestemmingsplannen geactualiseerd. De mogelijkheid om op het evenemententerrein na 2010 woningbouw te realiseren, hebben GS niet goedgekeurd. GS vinden het plan nog niet concreet genoeg om daar nu al een beslissing over te nemen. Daarnaast geeft de gemeente niet aan waarom het noodzakelijk is om na 2010 op deze locatie te bouwen. GS stemmen wel in met de plannen voor een multifunctioneel centrum met maximaal 30 appartementen in het centrum van Havelte. Dit centrum zal gebouwd worden op de plek van de huidige openbare basisschool en zal, naast de school ook plaats bieden aan kinderopvang en buitenschoolse opvang. De gemeente heeft voor 23 woningen een beroep gedaan op de knelpuntenpot van de provincie. Vandaag hebben GS hiervoor goedkeuring gegeven. Dit betekent dat deze woningen niet meetellen voor de vastgestelde woningaantallen in het Provinciaal Omgevingsplan.)

33.000 euro voor parkmanagement bedrijventerreinen Het Drents college van gedeputeerde staten stelt geld beschikbaar voor de oprichting van drie parkmanagementorganisaties. De organisaties moeten steun bieden aan minimaal 50 bedrijven bij de realisering van collectieve voorzieningen en zal als motor moeten fungeren achter duurzame ontwikkeling van de betreffende bedrijventerreinen. Het gaat om bedrijventerreinen in Meppel (9.000 euro), Roden (10.000 euro) en Coevorden (14.000 euro).
Een parkmanagementorganisatie is een vertrekpunt voor het realiseren van collectieve voorzieningen die bijdragen aan een sterkere concurrentiepositie van de bedrijven. Bovendien is een parkmanagementorganisatie belangrijk als collectieve onderhandelaar en rechtspersoon bij het afsluiten van gezamenlijke contracten. Het parkmanagement zouden als start op tenminste acht gebieden samenwerken, bijvoorbeeld op het gebied van afvalcontracten, groenvoorziening, wegbeheer, energie, beveiliging, informatie- en communicatietechnologie en personeelsbeleid. Milieugedeputeerde Dijks ziet het oprichten van parkmanagementorganisaties dan ook als een goede stap op weg naar duurzame bedrijventerreinen. De verwachting is dat het instellen van de organisatie uiteindelijk arbeidsplaatsen oplevert. Het provinciale geld voor de organisaties is afkomstig uit het NMP-fonds (Nationaal Milieubeleidsplan). De totale kosten voor de oprichting van de drie parkmanagementorganisaties bedragen ruim 5 ton. Syntens Meppel zal betrokken zijn bij de het project door te fungeren als kennisleverancier. Eerder dit jaar werden identieke verzoeken voor de oprichting van twee organisaties op de terreinen Meppel Noord en Emmen Bargermeer door het college gehonoreerd.)



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl