Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Hoogeveen 22-10-2002
Gewapende overval op geldauto
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

HOOGEVEEN - maandagavond is in Hoogeveen geprobeerd een geldauto te overvallen. Hierbij is geschoten. Niemand raakte gewond. De overval mislukte maar de daders konden ontkomen. Ze lieten twee brandende auto`s achter.

Omstreeks 19.15 uur reed een geldauto van Geldnet vanaf de Middenveldweg (afslag Hoogeveen Noord / Fluitenberg) de A-28 op richting Zwolle. Na enkele tientallen meters werd de geldauto op de oprit klemgereden door twee personenauto`s. Uit de auto`s stapten een nog onbekend aantal gemaskerde personen. Ze namen de geldauto met één of meer zware vuurwapens onder vuur. Meerdere kogels ketsten af op de voorruit. Niemand raakte daarbij gewond. De geldauto reed achteruit en duwde daarbij één van de auto`s van de overvallers opzij. De overvallers staken hierop de twee door hun gebruikte auto`s in brand. Een aantal stapte is een vluchtauto die verderop op de oprit stond en verdween over de A-28. Eén of meer verdachten vluchtten via een weiland aan de oostkant van de A-28. Waarschijnlijk zijn die in de directe omgeving in een andere vluchtauto gestapt.

Politie Drenthe heeft in verband met deze overval een Recherche Bijstand Team (RBT) samengesteld die dit gaat onderzoeken. Op de plaats van de overval is een uitgebreid technisch sporenonderzoek ingesteld. Daarvoor werden de op- en afritten tot dinsdagmiddag afgesloten. Het vermoeden bestaat dat de twee uitgebrande auto`s van diefstal afkomstig zijn. Bij één is dat inmiddels zeker.

Het team is begonnen met het horen van getuigen. Door het vroege tijdstip was het nog redelijk druk op de weg. Daarom hebben waarschijnlijk meerdere mensen iets gezien van de overval. Het onderzoeksteam vraagt iedereen die voor of tijdens de overval in de buurt is geweest en iets heeft gezien, contact met de politie op te nemen. Ook mensen die op dat tijdstip over de A-28 reden hebben mogelijk iets gezien van de overval of kunnen misschien iets zeggen over de auto waarmee de overvallers met hoge snelheid zijn weggereden. Het RBT werkt vanuit het politiebureau in Hoogeveen.