Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 22-10-2002
persberichten dinsdagmiddag 22 oktober 2002 Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Auto op wipkip

BUNNE - Een 21 jarige automobilist uit Haulerwijk heeft dinsdagmorgen zijn auto op de Donderenseweg in Bunne geparkeerd op een zogenaamde wipkip. De man verloor de controle over zijn auto toen hij, vermoedelijk door te hoge snelheid, een bocht miste. Hij reed pardoes door de heg een tuin in en kwam tot stilstand op de wipkip. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Vermoeide trucker

HAVELTE - De politie heeft zich maandagavond op de A32 bij Havelte ontfermd over een 20 jarige vrachtwagenchauffeur uit Drachten. De man die naar eigen zeggen niet meer wist waar hij was bleek dodelijk vermoeid te zijn. Hij hield zich op de been met aspirine en cola. Medeweggebruikers die de vrachtwagen met geringe snelheid van links naar rechts over de weg zagen rijden hebben de chauffeur met zijn combinatie langzaam gedwongen de berm in te rijden. Dat lukte zonder dat er ongelukken gebeurden. De politie heeft de tachograafschijven van de man in beslag genomen en de zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de Rijksverkeersinspectie.

Autokraken

EEXT - Nadat een nacht ervoor Annen was geteisterd door autokrakers zijn in de nacht van maandag op dinsdag in Eext zeker vier automobilisten het slachtoffer geworden van inbraak in hun autos. Ook hier ging het de dader(s) om de radio CD combinatie. De politie vermoedt dat zowel in Annen als in Eext sprake is van dezelfde dader(s).