Provincie Overijssel

Provincie geeft 99.000 subsidie voor drie bodemonderzoeksprojecten

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben een subsidie van 99.000,-- beschikbaar gesteld voor de uitvoering van drie bodemonderzoeksprojecten door de gemeente Deventer, de gemeente Hof van Twente en het bedrijf Fureco Dalfsen BV. Het is de eerste keer dat de provincie Overijssel subsidie verleent in het kader van de Stimuleringsregeling Bodemonderzoek Overijssel 2002.

Deze subsidieregeling is bedoeld om onder meer bedrijven, gemeenten en particulieren te stimuleren de bodem te onderzoeken bij een vermoeden van verontreinigingen. Bodemonderzoek geeft hierin duidelijkheid en vormt tevens de eerste stap tot een oplossing van een bodemverontreinigingsprobleem. Onderzoek laat daarnaast ook zien of er sprake is van gezondheidsrisicos en hoe een verontreiniging is veroorzaakt.

Voor meer informatie over bodemonderzoek, verontreiniging en de subsidiecriteria heeft de provincie Overijssel de folder Stimuleringsregeling Bodemonderzoek Overijssel 2002 klaarliggen. Ook kunnen geïnteresseerden informatie krijgen via de provinciale website www.overijssel.nl. Projecten die in aanmerking willen komen voor subsidie moeten voor 1 januari 2003 bij de provincie Overijssel worden ingediend.

Bron: Petra Timmer, 038 425 2318


© 22-10-2002 Provincie Overijssel