Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Vignette introduceert nieuwe generatie content management voor organisaties van alle grootten

Amsterdam, 22 oktober 2002 - Vignette Corp. introduceerde vandaag tijdens haar jaarlijkse klantenevenement Vignette Village 2002 de nieuwe Vignette V7 familie van content management applicaties. Vignette V7 komt tegemoet aan de eisen van organisaties van alle grootten dankzij verbeterde content management technologie, verschillende productbundels en kant-en-klare functionaliteit.

Vignette V7 bevat vooraf gebouwde, maar zeer makkelijk aanpasbare content management applicaties, met grafische configuratietools voor workflow en integratie. Deze tools zijn ontwikkeld om de tijd en moeite die het kost om websites en portals te bouwen en te beheren, dramatisch te verlagen. Met de intuïtieve, op rollen gebaseerde interface kunnen zakelijke gebruikers, zonder hulp van IT-medewerkers, content beheren tijdens de gehele levenscyclus van die content.

Dave Shirk, Vignette Senior Vice President of Products and Strategy, demonstreerde vandaag mogelijkheden van Vignette V7 aan meer dan 1.000 klanten en prospects, aanwezig op Vignette Village in Austin, Texas. Tijdens deze demonstratie toonde Shirk de Vignette Virtual Content Repository waarmee praktisch alle digitale contentbronnen binnen en buiten de organisatie met elkaar verbonden kunnen worden; de Vignette Business Process Modeler voor het grafisch beheren van de workflow van content-gedreven zakelijke processen; en het Vignette Command Center, een interactieve collaboratieve management console waarmee zakelijke en technische begruikers hun content- en portaldoelstellingen kunnen beheren.

"De ontwikkeling van Vignette V7 is echt gedreven vanuit de wensen en ervaringen van onze klanten. Het is de grootste investering in onderzoek en ontwikkeling in de geschiedenis van ons bedrijf," aldus Shirk. "Met Vignette V7 is onze focus op innovatie beloond, het is de meest vernieuwende content management applicatie tot nu toe."

De Vignette V7 content management applicaties bieden een combinatie van kant-en-klare en aanpasbare mogelijkheden die zodanig gebundeld zijn dat klanten verschillende opties hebben om aan hun afdelings- of bedrijfsbrede behoeften te voldoen. De Vignette V7 content management applicaties omvatten:

Vignette Content Management Group Suite 7
Deze suite is ontwikkeld voor afdelingen binnen organisaties en voor kleinere organisaties die behoefte hebben aan een content management oplossing voor één website of portal. Vignette Content Management Group Suite 7 bevat de content management diensten die nodig zijn om één website op een efficiënte manier te beheren. Daarnaast bevat het vooraf gedefinieerde workflows, content types en het Vignette Command Center. Overige functionaliteit, zoals multisite management, grafische workflow creatie, integratie, personalisatie en rapportage, kan in de vorm van extra modules aangeschaft worden.

Vignette Content Management Business Suite 7
Vignette Content Management Business Suite 7 is ontwikkeld voor organisaties met meerdere bedrijfskritieke websites en portals, die gebruik maken van content die verspreid is opgeslagen. Het bevat alle mogelijkheden van de Vignette Content Management Group Suite 7 plus extra functionaliteit zoals grafische workflow creatie, multisite management en een grafische integratietool voor het beheren van content, waar die ook is opgeslagen.

Vignette Content Management Enterprise Suite 7
Vignette Content Management Enterprise Suite 7 is de meest uitgebreide oplossing en kan de content management processen van een hele organisatie verenigen. Deze suite zal alle mogelijkheden van de Vignette Content Management Business Suite 7 bevatten, plus extra functionaliteit zoals geavanceerde rapportage, adapters voor het integreren van ongestructureerde content met portals en webapplicaties, en een robuuste set van ontwikkelingspakketten voor het uitbreiden en aanpassen van de Vignette content management applicatie.

Beschikbaarheid
De Vignette Content Management Group Suite 7 en Vignette Content Management Business Suite 7 zullen tegen het einde van dit jaar beschikbaar zijn. De Vignette Content Management Enterprise Suite 7 staat gepland voor de eerste helft van 2003. Naast deze gebundelde suites zullen applicatiemodules van de Vignette V7 Enterprise Services Foundation los beschikbaar zijn om klanten extra flexibiliteit te bieden.

Vignette Corp.
Met Vignette (Nasdaq: VIGN) kunnen ondernemingen real-time voordeel behalen door snel web-gebaseerde applicaties te bouwen, in te zetten en te optimaliseren. Ruim 1.400 succesvolle organisaties gebruiken Vignette voor hun webapplicaties. In de Benelux zijn onder andere JobsRepublic, Freeler, Postbank en Planet Internet klant bij Vignette. Vignette's hoofdkantoor is gevestigd in Austin, Texas. Daarnaast zijn er kantoren in Amerika, Europa, Azië en Australië. Vignette Benelux is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie: http://www.vignette.com.

# # #