VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Nationale Tour Sound of Music realiseert verkooprecord

Vandaag, op de kop af één maand na de première van de musical The Sound of Music, zijn er meer dan 210.000 kaarten verkocht. Dit is, vergeleken met de vier eerdere Nationale Tours, een absoluut record (een stijging van ruim 35%) en het bewijst hoe snel het publiek deze musical heeft omarmd. De voorstellingen in de komende drie steden - Rotterdam, Nijmegen en Maastricht - zijn op een enkel kaartje na uitverkocht. De eerstvolgende theaters met beschikbare plaatsen, zijn het Nederlands Congres Centrum in Den Haag en Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Een verlenging van The Sound of Music wordt overwogen.

De Joop van den Ende musical is officieel tot en met 6 juli aanstaande te zien in een aantal van de grotere theaters in het land. Door de verrassend grote belangstelling denkt Joop van den Ende Theaterproducties nu serieus na over de mogelijkheden van een verlenging. Het zou voor het eerst in vijf jaar zijn dat een Nationale Tour - Anatevka, Oliver!, 42nd Street, Titanic - in een volgend theaterseizoen wordt verlengd. De beslissing wordt de komende zes weken verwacht.

Het publiek kiest massaal voor deze musical en ook de pers was unaniem lovend over de prestaties van de solisten en de cast, niet in de laatste plaats over de invulling van de kinderen Von Trapp. Zij vormen een cruciaal element in The Sound of Music. Alleen de rol van de oudste dochter Liesl wordt gespeeld door de ervaren, volwassen actrice Céline Purcell. De overige zes kinderen worden steeds opnieuw gecast in de regio waar de voorstellingen plaatsvinden. Van deze kinderen wordt veel verwacht: ze moeten kunnen zingen, dansen en acteren en de jongens mogen nog geen baard in de keel hebben. In totaal worden er voor de hele tournee, uit een totaalaanbod van 5.000 kinderen, 118 kinderen geselecteerd. Zij mogen van de Arbeidsinspectie in maximaal twaalf voorstellingen per kalenderjaar een van de kinderen Von Trapp spelen in de diverse Nederlandse theaters.

Kaarten voor The Sound of Music zijn te reserveren bij de theaterkassa's en via De Reserveerlijn (0900 300 5000, euro 0.45 p.m.). Meer informatie is te vinden op www.musicals.nl

Noot voor de redactie /