Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 22-10-2002 persbericht district Den Bosch

MISHANDELING, `s-Hertogenbosch

Maandagavond omstreeks 22:30u zijn drie jongemannen (17 en 19 jaar uit `s-Hertogenbosch en 18 jaar uit Rosmalen) op de Graafseweg in `s-Hertogenbosch mishandeld door een 43-jarige Bosschenaar. De politie kreeg de melding dat er een man een telefooncel aan het vernielen was en voorbijgangers bedreigde in de omgeving van de Graafseweg. De jongemannen liepen over de Graafseweg ter hoogte van de Abeelenstraat toen de Bosschenaar hen bedreigde en hen met de vuist in het gezicht sloeg. De inmiddels gearriveerde politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

TASJESROOF, `s-Hertogenbosch

Gisteravond tussen 17:00u en 18:00u hebben op de Limietlaan in `s-Hertogenbosch twee jongens gepoogd een 54-jarige vrouw uit Neerijnen van haar tas te beroven. De twee jongens, vermoedelijk in de leeftijd van 12 / 13 jaar en 17 tot 19 jaar, probeerden met geweld de tas van de vrouw af te nemen. Hierbij viel de vrouw op de grond. De daders vluchtten per fiets toen een 50-jarige man uit `s-Hertogenbosch op de fiets passeerde. De man is achter de daders aangefietst en heeft hen tot stoppen kunnen brengen. Hierop werd de man van zijn fiets geduwd en bedreigd met een mes. De twee wisten uiteindelijk te ontkomen.

Politie verzoekt getuigen van dit voorval contact op te nemen met de politie Den Bosch via het telefoonnummer 0900-8844.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING, `s-Hertogenbosch

Maandagavond heeft de politie een 17-jarige jongen uit `s-Hertogenbosch aangehouden voor vernieling van een BBA-bus. De politie kreeg de melding van een toezichthouder van de BBA dat er aan de Ploossche Hof in `s-Hertogenbosch een groepje jongeren met stenen naar BBA-bussen aan het gooien was. Aan hand van opgegeven signalement werd de jongen aangehouden voor openlijke geweldpleging.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN, Rosmalen

Maandagmiddag is in een bedrijf aan De Grote Elst in Rosmalen een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een slot en een doucheslang ter waarde van totaal EUR 123 meegenomen zonder te betalen aan de kassa. Een beveiligingsbeambte heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie.


------

Maandagavond heeft de politie in een bedrijf aan De Grote Elst in Rosmalen een 31-jarige man uit Helmond aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een artikel ter waarde van EUR 2,29 meegenomen zonder te betalen. Een beveiligingsbeambte heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De man kreeg een boete van EUR 115.

VERKEERSCONTROLE, `s-Hertogenbosch

De politie heeft maandagmiddag tijdens een controle op de Parklaan. ter hoogte van de kruising met het Wilhelminaplein in `s-Hertogenbosch twee bestuurders van personenauto`s bekeurd voor het niet stoppen voor rood licht.