Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-10-2002 2e persbericht van dinsdag 22 oktober 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van ramkraak opgepakt
Een man van 20 uit Eindhoven is maandagmiddag rond 17.15 uur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een ramkraak op 21 september bij een winkel aan de Mgr. Dr. Th. Goossensstraat in Best. De man was al eerder verdacht, maar moest toen worden vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Uit nader onderzoek blijkt de man toch weer verdacht te zijn, en daarom is hij gisteren aangehouden. Dat gebeurde in een woning aan de Bernard Zweerslaan in Eindhoven. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man gewond bij aanrijding
Een voetganger van 83 uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 14.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Sint Jorislaan. Hij stak de weg over en gaf daarbij geen voorrang aan een personenauto. Die werd bestuurd door een man van 70 uit Eindhoven. Het slachtoffer is met een gebroken been en een hersenschudding naar het MMC in Eindhoven gebracht.

Eindhoven: Beroofd van GSMs en geld
Op de 1e Lieven de Keylaan is dinsdag tussen 8.45 en 9.00 uur een 22-jarige Eindhovenaar beroofd. De man liep daar in een park toen hij plotseling door twee onbekende mannen aangesproken werd. Zij vroegen of ze zijn telefoon mochten lenen om te bellen. Toen het slachtoffer hier niet op inging, werd hij bedreigd met een mes. Vervolgens werden twee GSMs, een buskaart en ruim 50 Euro uit zijn kleding weggenomen. De daders zijn met de buit gevlucht richting Europalaan. Eén van de daders is ongeveer 1.82 meter groot, heeft zwart kroeshaar, is tussen de 20 en 25 jaar en heeft een gezet postuur. De man droeg een zwarte lange jas en een bruine broek. De tweede dader is ook ongeveer 1.82 meter groot, heeft eveneens een gezet postuur en heel kort zwart kroeshaar. Ook hij is tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij droeg een rood met groene jas.

Eindhoven: Winkeldief aangehouden
Een man van 34 zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagmiddag rond 14.20 uur aangehouden omdat hij wordt verdacht van winkeldiefstal, en zich verzette bij zijn arrestatie. De man werd betrapt toen hij uit een winkel aan de Vrijstraat een pop wilde stelen. Hij werd hierover aangesproken door een beveiligingsmedewerker, die hij vervolgens hard wegduwde. Een parkeercontroleur die in de buurt was schoot te hulp. Omdat de man er nog steeds vandoor wilde gaan, kreeg hij handboeien om. Daarbij kreeg de parkeercontroleur een schop tegen een scheenbeen. De verdachte is vervolgens overgedragen aan de politie, en vastgezet.

Valkenswaard: Verdachte meldt zich bij de politie Op het politiebureau in Valkenswaard is maandag rond 13.15 uur een 28-jarige inwoner van Maarheeze aangehouden. De verdachte meldde zich maandagmiddag als eigenaar van een hennepkwekerij die op 26 september jl. werd aangetroffen in een woning aan de Eindhovenseweg in Waalre. In de woning werd eveneens een vuurwapen aangetroffen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Europalaan zijn 20 overtredingen geconstateerd. De controle werd dinsdag gehouden tussen 9.45 uur en 12.00 uur. Er werden 369 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u; er mag daar 50 km/u worden gereden.

Bergeijk: Meisje lastig gevallen
Op het Hof is zondag rond 1.30 uur een 15-jarig meisje uit Luyksgestel lastig gevallen door een onbekende man. Het meisje liep aan de eerdergenoemde straat over het trottoir toen ze plotseling door een onbekende man vastgepakt en betast werd. Het meisje zag kans om zich los te rukken en te ontsnappen. Het gaat om een zeer gezette man tussen de 40 en 50 jaar. Hij is ongeveer 1.75 meter groot, heeft een blanke huidskleur en donker kort haar. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Personen die mogelijk iets gezien hebben kunnen contact opnemen met de afdeling Kempen via 0900-8844.

Best: Graffiti-spuiters melden zich
Twee jongens van 16 en 17 jaar oud uit Best hebben zich gisterenmiddag vrijwillig bij de politie gemeld. Ze hebben bekend dat ze het afgelopen weekeinde op allerlei plekken in Best rode verf hebben gespoten op autos en huizen. Inmiddels zijn er bij de politie in Best 17 meldingen binnengekomen. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Man beledigt agent tijdens snelheidscontrole Op de Santheuvel West is dinsdag rond 11.45 uur, tijdens een snelheidscontrole, een 21-jarige man uit Geldrop aangehouden. De verdachte stak zijn middelvinger op tegen de politie, nadat de bestuurder van het voertuig waarin hij zat een bekeuring had gekregen. De verdachte is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd met een boete van 100 Euro. Tijdens de snelheidscontrole tussen 11.00 en 12.00 uur werden nog een bromfietser en twee automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u, terwijl 50 km/u hier maximaal is toegestaan.