Dienstenbond CNV

CAO Securitas aanstaande?
22-10-2002

Hoe verder met de VNV CAO? Die vraag stond centraal in een onlangs gehouden overleg met VNV. De vraag speelt niet toevallig. De VPB CAO voor de hele bedrijfstak is klaar en daarmee is de bodem onder de VNV CAO gelegd. Maar anders dan voorgaande jaren, gaat het niet alleen over arbeidsvoorwaarden van de VNV -collegas, maar ook over de arbeidsvoorwaarden van onze leden bij:

- B&M Beveiliging & Alarmering,

- Tribuut,

- ANBD.

Alle genoemde bedrijven zijn nu in handen van het Zweedse Securitas, maar niet overal gelden dezelfde arbeidsvoorwaarden. Met name de eigen CAO van VNV valt op, alhoewel de verschillen met de VPB CAO niet heel erg groot zijn. De VNV CAO valt op een andere manier wel op: niet alleen de beveiligers vallen er onder, maar bijvoorbeeld ook de medewerkers die voor het Services-bedrijf van VNV werkzaam zijn. Bij andere beveiligingsbedrijven, die volgens de VPB CAO werken, worden deze collega's vaak van de CAO uitgesloten.

Zomaar de VNV CAO opgeven is voor de CNV Dienstenbond daarom niet aan de orde. Aan de andere kant is er veel voor te zeggen om binnen het Securitas-concern één arbeidsvoorwaardenpakket te hebben.

Een eerste verkennend gesprek heeft nu plaatsgevonden. Op 23 oktober vindt een volgende bespreking plaats tussen CNV Dienstenbond, VNV en anderen. We houden u op de hoogte. Als er knopen moeten worden doorgehakt, komen we uiteraard bij u te rade.