Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-10-2002 3e persbericht 22 oktober 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man mishandeld
Op de Alberdingk Thijmlaan is dinsdag rond 12.30 uur een 77-jarige man uit Odijk door een onbekende man benaderd. De onbekende vroeg om 2 Euro. Toen de man hier niet op reageerde werd hij door de dader in zijn gezicht geslagen. Vervolgens nam hij de benen. Het slachtoffer liep verwondingen in zijn gezicht op. De dader is een blanke man met kort blond haar en een normaal postuur. Hij is tussen de 30 en 40 jaar, 1.80 meter lang en droeg zwarte kleding.

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad betrapt
Een getuige betrapte dinsdag rond 19.30 uur op de Lardinoisstraat een 33-jarige Eindhovenaar toen hij een fiets wegnam. De getuige volgde de man en schakelde de politie in. Hierdoor kon de politie de verdachte op de Kruisstraat aanhouden. De fiets is in beslag genomen. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op de Edenstraat, de Karel de Grotelaan en op de Meerveldhovenseweg is dinsdag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 18 bekeuringen uitgedeeld. Acht voor het rijden door rood, vier voor het niet handsfree bellen in de auto, één voor het inhalen bij een doorgetrokken streep, vier voor fout parkeren en één voor het niet dragen van de autogordel.

Helmond: Fiets en gereedschap gestolen
Uit een berging behorende bij een woning aan de E.H. Begemannstraat zijn dinsdag tussen 10.30 en 13.30 uur een fiets, een decoupeerzaag en een schroefmachine gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Helmond: Kindercrosmotor en gereedschap weggenomen Uit een schuur behorende bij een woning aan de Twentehof zijn tussen 15 oktober en afgelopen maandag 22.00 uur een kindercrosmotor, een gereedschapskist, een elektrische nietmachine en een elektrische boorhamer weggenomen. De dader kwam binnen door eerst de poort naar de achterplaats en vervolgens de deur van de schuur open te breken.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de Houtse Parallelweg is dinsdag tussen 15.00 en 16.00 uur ingebroken. Uit de woning werden een boormachine, een decoupeerzaag, een schrobzaag, een schroefboormachine, een schuurmachine, twee accus en een lader weggenomen. Hoe de dader binnen is gekomen is nog onduidelijk.

Helmond: Automobilist zonder geldig rijbewijs aangehouden Op de Kanaaldijk Noord West is dinsdag rond 15.45 uur een 29-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek de man niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Winkeldief
In een winkel aan de Veestraat is dinsdag rond 15.50 uur een 26-jarige Pool aangehouden. De verdachte had een broek, een blouse en een schaar weggenomen. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau en wordt overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Deurne: Fiets gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Jan van Eijckstraat is maandag tussen 19.45 en 22.00 uur een fiets weggenomen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader in de schuur is gekomen.

Son: Verkeerscontrole
De politie heeft dinsdag op de Kanaalstraat, op de Planetenlaan, op de Hendrik Veenemanstraat en op de Kerkstraat een algemene verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden in totaal 78 bekeuringen uitgedeeld, waaronder 1 voor het rijden door rood en 77 voor het negeren van een verbod om een straat in te rijden.

Valkenswaard: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Eindhovenseweg is dinsdag tussen 14.30 en 14.45 uur een 65-jarige vrouw uit Valkenswaard het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw merkte bij de kassa dat haar portemonnee uit haar tas was weggenomen. In de portemonnee zaten een aantal pasjes en ongeveer 15 Euro.

Veldhoven: Handtas weggenomen
In een winkel aan de Pleintjes is dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur de handtas van een 91-jarige vrouw uit Veldhoven weggenomen. De vrouw liep met haar rollator, waaraan een koffer zat bevestigd waarin de handtas zat, door de winkel. Toen ze bij de kassa kwam merkte dat haar tas met daarin ruim 600 Euro weg was.