Ingezonden persbericht

Wila met drie wereldstandaards kantpersgereedschap op blech

LOCHEM, 20020906 -- WILA is op de eerstvolgende EuroBLECH in Hannover (22 t/m 26 oktober 2002, hal 12-G08) weer present met haar brede scala aan mogelijkheden op het gebied van kantpersgereedschappen.

Nu nog breder dan voorheen, want naast het eigen tot wereldstandaard uitgegroeide state of the art New Standard gereedschapsysteem heeft WILA nu ook European Style en American Style tooling ontwikkeld en in haar programma opgenomen. Zo kan WILA de markt optimaal bedienen en recht doen aan haar missie, het leveren van Press Brake Productivity voor iedereen onder alle omstandigheden. In alle wereldstandaards nu het beste in kantpersgereedschappen (modulair, nauwkeurig en duurzaam) uit één hand.

In het kader van het door WILA geïntroduceerde 'Universal Press Brake Concept' kan een kantpers bovendien willekeurig worden uitgerust met elk van de drie bovengenoemde gereedschapstandaards (aangevuld met custom made uitvoeringen) die door WILA worden geleverd. Bij het 'Universal Press Brake Concept' levert de machinebouwer zijn kantpers af met een vlakke boven- en onderbalk, uitsluitend voorzien van schroefgaten waarmee het bij elke gereedschapstandaard behorende klemsysteem aan de balk kan worden bevestigd. Voordeel voor de kantpersbouwer is dat aan de rechtheid van de bovenbalk geen uitzonderlijke eisen meer worden gesteld, met behulp van de in de klemming aanwezige precisie uitlijning in de x-richting (Tx) kan de rechtheid van de klemming volledig worden gegarandeerd. Voor de gebruiker betekent het een enorme winst aan flexibiliteit. Na het bomberingssysteem en het Safety-Click systeem voor de gereedschappen van WILA kan het 'Universal Press Brake Concept' worden beschouwd als de jongste doorbraak op het gebied van kwaliteit en productiviteit van het kantpersproces.

New Standard Crowning II
Als uitvloeisel van het 'Universal Press Brake Concept' heeft WILA eveneens een nieuw bomberingssysteem gelanceerd, de modulaire New Standard Crowning II (NSCR II). Via deze NSCR II bestaat de mogelijkheid om, naast het uitlijnen van de Crowning in x-richting (Tx), ook nog te corrigeren voor plaatselijke afwijkingen in de y-richting (Ty). Onnauwkeurigheden die in de loop van de tijd optreden als gevolg van slijtage van de machine kunnen op deze manier eveneens worden gecorrigeerd. Productieverlies en kosten als gevolg van een ingrijpende revisie van cruciale machineonderdelen wordt zo vermeden, terwijl tegelijkertijd de levensduur van de machines kan worden verlengd. De bombering kan ofwel handmatig ofwel CNC-bestuurd worden ingesteld via een centrale aandrijving aan het uiteinde. WILA's Press Brake Productivity Centre is te vinden in hal 12, stand G08. Daarnaast vindt u de WILA gereedschapsystemen gemonteerd en wel op de stands van tal van toonaangevende kantpersfabrikanten.

Voor meer informatie over WILA en haar gereedschapsystemen of over haar aanwezigheid op de EuroBLECH kunt u bellen naar + 31 (0)573 289800 en/of een kijkje nemen op www.wila.nl.

Wila B.V.
Goorseweg 7
7241 DB Lochem