Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Try-out Fun In Athletics

(22-10-2002)

In nauwe samenwerking met atletiekvereniging AV34 en de KNAU gaat Accres dit jaar van start met FUN IN ATHLETICS. Hiermee willen Accres, een bedrijf dat o.a. ondersteuning biedt bij schoolsport activiteiten, en AV34 tijdens de try-out op woensdag 30 oktober om 14.00 uur in sporthal Zuiderpark de Apeldoornse scholen laten kennismaken met deze nieuwe telg aan de atletiekboom. Fun in Athletics is plezier beleven aan atletiek voor de deelnemers maar ook uitermate geschikt om een competitie op te zetten tussen de scholen, of tijdens de gymlessen als ondersteuning voor de (vak)leerkrachten.

Aan deze try-out doen de volgende scholen uit Apeldoorn mee, Pestalozzi, De Regenboog, Eloy en De Eendracht. Per school zijn er twee teams van 10 kinderen, een jongens - en een meisjesteam van groep 6/7. Iedere school heeft zijn eigen shirt en/of kleur.

Fun in Athletics richt zich op kinderen van 8 tot 12 jaar. De nadruk ligt naast het aspect van teamcompetitie en scoren ook op het deelnemen en het je best doen. Het gaat niet alleen om winnen. Vooral bij de jongere deelnemers is winnen belangrijk. Bij deze deelnemers gaat het daarom niet alleen om de individuele prestatie, maar ook om de teamprestatie. Belangrijk is het hebben van plezier en het dichter tot elkaar brengen van kinderen door middel van de begrippen competitie en vriendschap. ./Er wordt gebruik gemaakt Er wordt gebruik gemaakt van speciaal ontworpen wedstrijdmateriaal zoals het Reversaboard. Met dit board kan de atleet snel van richting veranderen tijdens de looponderdelen zoals sprint, duo-races en estafettes. Door middel van speciaal materiaal kan er ook gestreden worden op de onderdelen: horden, springen en werpen.

Fun in Athletics is een variant van Sports Hall Athletics, dat in 1976 is opgericht door George Bunner.Hij wilde kinderen laten kennismaken met het plezier dat beleeft kan worden aan het beoefenen van atletiek in een indoor hal. Sports Hall Athletics biedt kinderen de mogelijkheid om hun eerste stappen in atletiek te zetten door te lopen, springen en werpen. In een veilige en warme omgeving kunnen ze door hun deelname de spanning van de sport ervaren. In navolging van het succes in het Verenigd Koninkrijk is Sportshall Athletics en Fun in Athletics inmiddels geĂŻntroduceerd in meer dan 30 landen. In Nederland wordt Fun in Athletics sinds 1999 al georganiseerd door D.M.O, afdeling Sport & Recreatie van de Gemeente Utrecht en de Utrechtse Atletiek Vereniging Hellas. Zij zullen ons ook ondersteunen tijdens deze try-out.

Try-out Fun in Athletics Sporthal Zuiderpark

1e Womenseweg 213 in Apeldoorn Woensdag 30 oktober
Aanvang: 14.00 uur