Politie Hollands Midden


Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 oktober 2002
·

Verkeersongeval Katwijk
Bij een verkeersongeval op maandag 21 oktober omstreeks 12.00 uur raakten een 13-jarige fietser uit Rijnsburg en een 77-jarige autobiliste uit Katwijk betrokken. De fietser reed over de Zeilmakerstraat in de richting van de Ambachtsweg. De automobiliste reed in tegenovergestelde richting. Vermoedelijk hield de fietser niet voldoende rechts waarna er een aanrijding ontstond. De fietser werd met nekletsel overgebracht naar het LUMC.

Inbraak in woning Leiden
In de avond van maandag 21 oktober werd er ingebroken in een woning aan de Jacob Romansstraat. Een schuifpui werd tijdens de afwezigheid van de bewoners opengebroken. Er werden sieraden uit de woning gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt verdachten van straatroof aan Leiden
De politie hield op dinsdag 22 oktober rond 00.45 uur in het Noorderplantsoen een 32 en 30-jarige Leidenaar aan. Zij werden er van verdacht kort daarvoor een 24-jarige Leidenaar in het Noorderplantsoen van zijn mobiele telefoon en portemonnee. De twee verdachten maakten onderdeel uit van een groep van zes mannen die het slachtoffer belaagden. Na de beroving gingen ze er vandoor. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in. Dit onderzoek leidde tot de aanhouding van de twee. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Straatroof Gouda
Een 80-jarige vrouw uit Gouda is op maandag 21 oktober rond 17.35 uur het slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw liep over De La Reylaan toen een onbekende jongeman van ongeveer twintig jaar de schoudertas van haar schouder trok. De vrouw gaf de straatrover nog een slag met haar kruk in het gezicht maar de straatrover wist op zijn fiets weg te komen. In de tas zaten diverse goederen waaronder sleutels, een portemonnee, diverse pasjes, medicijnen en strippenkaarten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bedrijfsinbraak Bodegraven
In een bedrijf aan de Vromade is in de nacht van maandag 21 oktober ingebroken. Omstreeks 03.50 uur kreeg de politie de melding nadat het alarm van de zaak was afgegaan. Men was de zaak binnengekomen door de toegangsdeur in te gooien. Uit de zaak werd een flatscreen meegenomen.

Politie zoekt getuigen van mishandeling Gouda
De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 44-jarige Goudse op woensdag 16 oktober. De vrouw liep omstreeks 12.00 uur naar de uitgang van een supermarkt in winkelcentrum 'Bloemendaal' aan de Gildenburg. Bij de uitgang botste er een jongen tegen haar op waarna er een korte woordenwisseling ontstond. Buiten, ter hoogte van een sigarettenzaak, werd de vrouw door de jongen bij de jas vastgepakt en in het gezicht gespuugd. Ter hoogte van het buurthuis, werd de vrouw door de jongen twee keer in de nek geslagen. Vervolgens werd de vrouw tegen de grond geduwd waarna zij vermoedelijk twee keer in de rug werd getrapt. De jongen liet de vrouw pas los toen er een vrouw op de fiets aan kwam rijden en een tweede vrouw in een witte Opel naar hen toe kwam lopen. De jongen bedreigde ook de automobiliste. De jongen ging er even later vandoor toen de fietster bij de Goudse ging staan. De jongen bedreigde eerst de Goudse nog. De politie is op zoek naar de vrouw op de fiets en de automobiliste van de witte Opel en eventueel andere getuigen die de jongen herkennen. Signalement; Noord-Afrikaans uiterlijk, 20 à 25 jaar, ongeveer 1.70 m, zwart krullend haar tot de schouder, scheiding in het midden en van achteren opgeschoren. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 -8844 (lokaal tarief).

Woninginbraken Moordrecht
In de nacht van maandag 21 oktober werd in een woning aan de Veenpluis en de Weidezoom ingebroken. In beide gevallen kwam men de woningen binnen door middel van het zogenoemde gaatjes boren bij een voordeur en een raam. Uit de woningen werd onder andere geld, mobiele telefoons en een laptop meegenomen.
In een woning aan de Griend werd eveneens ingebroken. Tussen zondag 20 oktober 20.20 uur en maandag 21 oktober 08.30 uur is men de woning binnen geweest door het cilinderslot van de achterdeur te breken. In de woning werd geld uit een portemonnee weggenomen. In een andere woning in dezelfde straat is het gebleven bij een poging. Men probeerde binnen te komen door gaatjes te boren in het kozijn van een raam.

Woninginbraak Schoonhoven
In een woning aan de Zernikelaan werd in de nacht van maandag 21 oktober ingebroken. Men kwam de woning binnen door middel van het zogenoemde gaatjes boren in een raam. Vervolgens werd de woning doorzocht waarna twee portemonnees, een frontje van een autoradio/cd speler en de autosleutels en daarmee ook de auto werd weggenomen. De auto staat inmiddels gesignaleerd.