Ingezonden persbericht

November sherry-maand:
Sherry Tastings voor professionals

Op veler verzoek én als vervolg op het succes van de afgelopen 2 jaar (Restaurant Vossius, De Stenen Tafel, De Fuik,en niet te vergeten de Copa Jerez etc.), organiseert The Wine & Food Association in de maand november op verschillende locaties drie Sherry Tastings. Tijdens de proeverij zullen o.a. gebruik van glaswerk, serveertemperatuur, combineren van sherry met spijzen en het voeren van sherry's op de wijnkaart centraal staan. Tijdens de lunch zal tenminste één gerecht met sherry gecombineerd worden en deze combinatie zal uitvoerig worden besproken.

De proeverijen zijn toegankelijk voor restaurateurs, sommeliers, chefs, gastvrouwen en -heren, maîtres en pers.
Aan de proeverij zijn geen kosten verbonden, kosten voor de lunch bedragen ¤ 35 p.p. all in.
Voor deelname aan de proeverij kunt u zich per fax (020 - 624 50 28) of e-mail aanmelden bij The Wine & Food Association.
Reservering voor de lunch is uitsluitend mogelijk bij de restaurants zelf. Het aantal plaatsen per proeverij is beperkt, dus spoedig reserveren strekt tot aanbeveling. Vanzelfsprekend ontvangt u een bevestiging.

Programma voor de drie Tastings:

10:30 uur ontvangst
11:00 uur proeverij
13:00 uur lunch

Maandag 4 november
Café Roux, Hotel The Grand
Oudezijds Voorburgwal 197
1012 EX Amsterdam
Reserveren lunch: 020 - 555 31 94 (Simon Potter) / caferoux@thegrand.nl

Hotel The Grand in Amsterdam is gevestigd in een voormalige 16e-eeuwse Koninklijke Herberg en vormde in 1966 de setting voor de trouwerij van Koningin Beatrix en Prins Claus.
De 182 kamers, suites en appartementen van het prachtig gerestaureerde pand hebben ieder een eigen design dat de rijke historie weerspiegelt en kijken uit op de 17e-eeuwse grachten en de fraaie hoftuin op de binnenplaats. Het restaurant in brasserie-stijl, Café Roux, dankt zijn naam aan de gastronomische reputatie van de wereldberoemde chef-kok Albert Roux.

Maandag 11 november
De Beukenhorst
Markt 27
7101 DA WINTERSWIJK
Reserveren lunch: 0543 - 52 28 94 (Désirée Smulders) / info@debeukenhorst.com

Op weg langs het schitterende natuurgebied in het rustieke Achterhoekse landschap vindt u de voormalige, historische koffiebranderij "De Beukenhorst" in Winterswijk. Een beeldschoon monument uit lang vervlogen tijden, waar het sfeervolle oorspronkelijke karakter boekdelen spreekt. Dankzij het meesterschap en de grote culinaire creativiteit van de "Witte Brigade" is de keuken van restaurant De Beukenhorst vermaard in Gelderland en tot ver over de landsgrenzen. Naast seizoen- en streekspecialiteiten biedt restaurant De Beukenhorst regelmatig wisselende à la carte gerechten en voortreffelijk feestelijke menu's. Een ruime selectie kwaliteitswijnen wacht rustig in de originele gewelvenkelder .

Maandag 18 november
Les Trois Corbeaux, Château St. Gerlach
Joseph Corneli Allee 1
6301 KK Valkenburg
Reserveren lunch: 043 - 608 88 88 (Ron L'Esperance van Nulck) / reservations@stgerlach.chateauhotels.nl

Op steenworp afstand van de stad Maastricht ligt het mooie, historische Château St. Gerlach met zijn unieke Barokkerk. Château St. Gerlach is gelegen in een van de meest schilderachtige beekdalen van het Limburgse heuvelland: het Geuldal.
Het à la carte restaurant Les Trois Corbeaux is gehuisvest in de voormalige woonvertrekken van de adellijke familie van het kasteel. Nog steeds voorzien van de authentieke inrichting is het restaurant in perfecte harmonie met de originele wand- en plafondschilderingen. De restaurant- en keukenbrigade van Les Troix Corbeaux presenteren u een fantastische menukaart met overwegend gerechten uit de Franse keuken.