Beers Bedrijfsauto

Zeer bijzondere verlaagde Scania voor Brouwer Nieuwegein
---

22/10/2002
Dhr Brouwer (L) neemt, in het bijzijn van zijn echtgenote de sleutels van zijn nieuwe Scania Torpedo in ontvangst. Het Scaniagehalte in het wagenpark van Brouwer Zwaar en Speciaal Transport B.V. uit Nieuwegein is wederom gestegen. Door de vestiging van Beers Bedrijfsauto te Amersfoort is bij de zwaartransportspecialist een op maat geprepareerde drie-assige Scania Torpedo trekker met een 580 pk/426 kW V8 motor afgeleverd. Tegenover al deze kracht staat een voertuighoogte van slechts 2700 mm. om hijstellingen en zware kranen te kunnen vervoeren.

De standaard cabinehoogte van een Torpedocabine met een V8 onder de motorkap is 3385 mm. Om toch de 685 mm. lagere cabinehoogte te realiseren heeft Beers in Amersfoort in nauwe samenwerking met zowel de klant als sales engineering van het hoofdkantoor te Den Haag en Ematra te Barneveld de specificatie van het voertuig aangepast. Allereerst is bij Scania Nederland te Zwolle een chassis besteld met een extra doorgezette 7,5 tons vooras en luchtgeveerde achterassen met naafreductie. De vooras staat op 385/55 banden en de achterassen op 315/80 banden. Vervolgens is het cabinedak verlaagd tot aan de deurstijl en is de cabine naar achteren en lager geplaatst. Hiermee was de cabinehoogte van 2700 mm. een feit. Tenslotte is de motorkap verlengd om de ontstane ruimte te overbruggen. Het resultaat is een zeer specialistisch voertuig dat door de combinatie van kracht en voertuighoogte uitstekend in het wagenpark van Brouwer tot zijn recht komt.

Brouwer Zwaar en Speciaal Transport B.V. is een hecht familiebedrijf dat zijn oorsprong vindt in het in 1938 door Klaas Brouwer opgerichte transportbedrijf. In de loop der tijd heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de allerzwaarste transportwerkzaamheden. De zoon van de oprichter en tevens de huidige directeur, Jos Brouwer, beschikt thans over een wagenpark van tien zwaar-transportrekkers, allen Scania, en diverse diepladers waarmee de klanten een breed pakket aan specialistische diensten kan worden geboden.