Gemeente Roermond

Roermond, 15 oktober 2002

Aanbieding eindrapport Fietsbalans Roermond

Op dinsdagmiddag 22 oktober a.s. wordt om 16.00 uur in het stadhuis van Roermond tijdens de wekelijkse B&W-persconferentie het eindrapport 'Fietsbalans Roermond' door Frans Heynen, voorzitter van de Fietsersbond Midden Limburg, officieel aangeboden aan wethouder van Verkeer, Gerard IJff.

Op donderdag 11 april 2002 heeft de Fietsersbond in Roermond een praktijkonderzoek uitgevoerd met een meetfiets. Het eindrapport met de meetresultaten en de analyse is gereed en wordt nu aangeboden aan de Gemeente Roermond.

De Fietsbalans is een landelijk project van de Fietsersbond (voorheen ENFB), waarin gemeenten zich kunnen laten doormeten op fietsgebied. De Fietsbalans resulteert in een sterktezwakteanalyse per gemeente en geeft een globaal oordeel over een aantal fietsaspecten. Ook geeft het gemeenten de mogelijkheid hun fietsprestaties te spiegelen aan andere gemeenten, aan normen en aan landelijke beleidsdoelstellingen. Het project is tevens een impuls voor de lokale discussie over de positie van de fiets in het gemeentelijke beleid.