Ingezonden persbericht

Persbericht

Innovatief internet initiatief voor en over design

Den Haag, dinsdag 22 oktober 2002 Een innovatief internet initiatief van start: DesignMatcher.com, de design portal en marktplaats voor exclusieve designmeubels.

DesignMatcher.com is de design portal en marktplaats voor exclusieve designmeubels. Het doel is het verschaffen van informatie over design én het matchen van vraag en aanbod via internet. DesignMatcher.com is een virtueel museum en handelspunt waar designliefhebbers, verzamelaars en handelaren in vintage design kunnen kopen en verkopen.

Het hart van de website wordt gevormd door de 'DesignGallery'. Deze design encyclopedie bevat ruim 1800 topontwerpen uit de 20ste eeuw. Alle topontwerpers zijn vertegenwoordigd met hun mooiste, spannendste en verrassendste ontwerpen. Het biedt uitgebreide beschrijvingen met ruim 4000 afbeeldingen, biografieën, achtergronden en gegevens over de fabrikanten. Aan de hand van de gegevens uit de DesignGallery kunnen bezoekers advertenties samenstellen. Hierdoor ontstaan duidelijke en vooral matchbare advertenties. Het actuele aanbod is in één oogopslag beschikbaar. DesignMatcher.com neemt het zoekwerk op internet over van de gebruikers. De gebruiker geeft eenmaal zijn of haar favoriete meubels aan. Het unieke matchingsysteem gaat vervolgens aan het werk en laat via e-mail weten wanneer een match gemaakt is. Oftewel: gebruikers kunnen rustig achter over leunen, terwijl DesignMatcher.com het werk doet.

"Het matchen van vraag en aanbod is onze kernactiviteit" aldus Rik Krispijn, algemeen directeur van DesignMatcher.com. "De gegevens uit de DesignGallery worden gebruikt voor het samenstellen van advertenties. De combinatie van portal en marktplaats is uniek voor internet. Wij hebben dan ook hoge verwachtingen.". DesignMatcher.com biedt zowel een uitgebreid overzicht van design, als een centrale plaats waar vraag en aanbod van exclusieve gebruikte designmeubels worden samengebracht. De mogelijkheden om meubels te verhandelen nemen hierdoor enorm toe. Het gaat daarbij om het maken van contact tussen aanbieders en potentiële kopers. DesignMatcher.com vervult de rol als intermediair. Er vindt dus geen directe verkoop van meubels plaats. Participerende handelaren in DesignMatcher.com zijn o.a. ClassicDesign Interior, 13, Mixx.nl, Eigenstijl, Zitzo en Hello Design Classics.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Patricio de Boom, Commercieel Directeur, 06 4149 2156, p.de.boom@designmatcher.com Correspondentieadres: Tripstraat 91, 2571 DA Den Haag, info@designmatcher.com Website: www.designmatcher.com