Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Boek "Dieren" gepresenteerd tussen de dieren

Vandaag heeft de heer Van Woerkom, directeur van de ANWB, het imposante boek "Dieren" op toepasselijke wijze aangeboden aan de heren Voortman (directeur Wereld Natuur Fonds) en Van Hooff (directeur Burgers' Zoo). De overhandiging vond namelijk plaats in het safaripark van Burgers' Zoo, temidden van de giraffen, zebra's en andere savannebewoners.

"Dieren" is de baanbrekende nieuwe uitgave van de ANWB over het rijk der dieren. Het imposante boek over meer dan 2000 verschillende diersoorten is voorzien van ruim 3000 prachtige foto's, gemaakt door wereldberoemde natuurfotografen.

Het gezaghebbende naslagwerk in woord en beeld

In dit boek komt het fascinerende dierenrijk op spectaculaire wijze tot leven. In 624 uitbundige pagina's boordevol informatie wordt de lezer meegezogen in de leefwereld van dieren in het wild. Begeleid door adembenemende foto's ontstaat in deze nieuwe uitgave een toegankelijk beeld van de wetenschappelijke classificatie en de habitats voordat de zeer uitgebreide dierencatalogus met gedetailleerde beschouwingen aan bod komt. Daarbij gaat elke soortbeschrijving vergezeld van een verspreidingskaartje, habitatpictogram en een kadertje met de (eventueel) beschermde status. Het Wereld Natuur Fonds ondersteunt dit boek dan ook van harte met haar naam en een deel van de opbrengsten uit het boek zijn bestemd voor het programma Soorten (bescherming van plant- en diersoorten) van het Wereld Natuur Fonds.

Bijschrift foto (op aanvraag): Ook de dieren van Burgers' Zoo hadden veel belangstelling voor de presentatie van het imposante naslagwerk "Dieren". Op de foto van links naar rechts dhr. Van Woerkom (directeur ANWB), dhr. Van Hooff (directeur Burgers' Zoo) en dhr. Voortman (directeur WNF Nederland).

Dieren is verkrijgbaar bij alle ANWB-verkooppunten, VVV's, boekhandels en warenhuizen en te bestellen via internet (anwb.nl). Prijs EUR 49,95