Landelijke Studenten Vakbond


t.a.v. de onderwijs- en politieke redactie

LSVb-er in bestuur ESIB

Utrecht, 22-10-02 - Op 20 oktober 2002 in Turku (Finland) is Nikki Heerens (26) benoemd als nieuw bestuurslid van ESIB - The National Union of Students. ESIB is de Europese koepel van 50 nationale studentenbonden. De student agrarische ontwikkelingseconomie gaat het komende jaar de belangen behartigen van meer dan 10 miljoen studenten uit 37 landen.

ESIB behartigt belangen van studenten in het hoger onderwijs richting Europese en mondiale organisaties (zoals UNESCO, de Raad van Europa, de Europese Commissie en het Europees Parlement). De prioriteiten zijn het tegenhouden van de opname van het Hoger Onderwijs in het WTO-GATS verdrag en de Berlijn conferentie van 2003. Daarnaast is ESIB voor de lidorganisaties een platform om informatie uit te wisselen over het Europese onderwijsbeleid. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) behartigt binnen ESIB de belangen van de Nederlandse studenten.

Nikki Heerens studeert agrarische ontwikkelingseconomie in Wageningen. Hij zat in de opleidingscommissie van zijn studie en voor de Progressieve Studenten Fractie in de universiteitsraad. In 2001-2002 was hij penningmeester van het LSVb Bestuur. Al eerder leverde de LSVb bestuursleden aan ESIB: Judith Sargentini (1998), Marieke Rietbergen (1999) en Marlous Veldt (2001) gingen Nikki Heerens voor.



Landelijke Studenten Vakbond